Caută
Close this search box.

Orlando Teodorovici înfiinţează un alt partid

eugen teodorovici

Senatorul PSD Eugen Teodorovici anunţa că îşi doreşte „un proiect politic nou” în anul care vine. „Îmi doresc, aşa cum am spus de atâtea ori, un proiect politic fundamentat pe idei şi măsuri pe termen lung”, spune fostul preşedinte executiv al PSD, dat deoparte de Gruparea Ciolacu.

„Îmi doresc să încetăm să mai trăim în lumea această politică a iluziilor şi deziluziilor pe care, în mod repetat, ni le vând şi ni le confirmă oamenii politici prin efectul demagogiei, că defect fundamental al democraţiei. Îmi doresc un proiect politic nou, în care nici stânga, nici dreapta, aflate într-o permanentă opoziţie, să nu se mai confunde cu binele sau răul absolut şi să nu mai nege realitatea economică şi socială exclusiv în funcţie de interesul politic imediat pe care poziţia faţă de conducerea ţării le-o oferă. Îmi doresc, aşa cum am spus de atâtea ori, un proiect politic fundamentat pe idei şi măsuri pe termen lung, fie că vorbim de finanţele ţării, de economie şi mediul de afaceri, de sănătate, învăţământ, protecţie socială, justiţie sau siguranţa naţională, un proiect politic care să pună, în centrul său, mai presus de orice, romanii şi România, dincolo de interesele partinice sau de grup şi indiferent dacă acestea vin din interiorul său din afara ţării”, a scris Teodorovici sâmbătă pe facebook.

Potrivit fostului ministru al Finanţelor, „iluzia continuităţii care aduce normalitate, unitate şi bunăstare este totuna cu iluzia penelista a schimbării, care aduce creştere economică şi socială”. „Pentru foarte mulţi oameni de bună credinţă preluarea guvernării de către partidul preşedintelui aflat în exerciţiu a fost un vis împlinit şi începutul speranţei într-o Românie normală, în ţara creşterilor posibile cu adevărat. Astfel, că prin magie, în mai puţin de două luni de guvernare, au reuşit să redea creşterii economice şi sociale valenţe pe care le speram uitate după aproape un deceniu de la tăierile de salarii şi pensii din anul 2010. (…) Iată cum, în absenţa competenţei şi responsabilităţii, dar cu sprijinul prostiei şi arogantei, creşterea economică şi socială devine doar o iluzie a actualei puteri ce riscă să se sfârşească într-o mare deziluzie pentru cei care şi-au pus toate speranţele şi visele lor în conceptul ‘Romania normala’”, a adăugat Teodorovici.

Senatorul PSD susţine că actualul guvern are un aport în privinţa diminuării democraţiei. „Cea mai mare deziluzie vine pentru cei care văd cum acest guvern învestit, încă de la început, cu patalamaua ‘guvern de tranzitie’, îşi aduce aportul la creşterea accelerată a diminuării democraţiei, prin acţiuni ce sfidează respectul faţă de domnia legii. Iată că acest guvern se dovedeşte, pe zi ce trece, un guvern care face victime prin abuzul asumării răspunderii fără simţul răspunderii”, a mai afirmat fostul ministru al Finanţelor.

Teorodorovici afirma, la sfârşitul lui noiembrie, după alegerea lui Ciolacu ca preşedinte interimar al PSD, că „o juntă politică” a preluat puterea în partid, precizând însă că „situaţia poate fi salvată” şi că va face echipă cu toţi cei care acţionează „pentru schimbarea profundă” a formaţiunii.

„Aseară, în PSD, o juntă politică (organizaţie din America Latină, care instaurează o dictatură militară în urma unei lovituri de stat, n.red.) a preluat puterea în partid. Aceasta ar fi vestea proastă pentru PSD. Vestea bună este că situaţia poate fi nu doar îndreptată, ci salvată. Ea va fi salvată de către fiecare membru PSD. De către toţi membrii PSD. Uniţi. Împreună. În echipă. Pentru viitorul acestui partid”, a scris Teodorovici, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri