Caută
Close this search box.

Pacientă arsă pe masa de operaţie la Floreasca! Ministrul Sănătăţii trimite corpul de control

Cunoscutul chirurg Mircea Beuran este acuzat că, în timpul unei intervenţii chirurgicale care a avut loc la Spitalul de Urgenţă Floreasca, o pacientă de aproximativ 65 de ani ar fi fost grav rănită. Conform deputatului USR Emanuel Ungureanu, femeia ar fi fost, practic, incendiată pe masa de operaţie.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că trimite corpul de control al ministerului la Spitalul Florească.

„PACIENTĂ INCENDIATĂ PE MASA DE OPERAȚIE LA SPITALUL FLOREASCA DIN BUCUREȘTI! „Am văzut cum pacienta de pe masa de operație a luat foc”. Mircea Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu, a dat foc unei paciente în sala de operație! (…) Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație.

Îl rog pe ministrul Sănătății, Victor Costache, să trimită urgent un control la Spitalul Floreasca și să verifice ce substanțe sunt folosite în sălile de operație pentru dezinfecție în Spitalul Floreasca și cum sunt instruiți chirurgii să lucreze cu ele?

Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte!

Suntem blestemați ca popor ca în secolul 21 sălile de operație să fie populate de beurani incompetenți dar bolnavi de putere!”, a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Ungureanu a publicat pe Facebook şi declaraţiile olografe date de două asistente din cadrul unităţii medicale, din care rezultă că flăcările care ar fi cuprins-o pe pacientă ar fi fost stinsă cu un lighean de apă. El a susţinut că, potrivit informaţiilor care i-ar fi fost furnizate de către o asistentă medicală, conducerea spitalului şi inspecţia venită de la DSP ar fi încercat să muşamalizeze acest caz şi nu i-au luat nicio declaraţie scrisă chirurgului Mircea Beuran.

Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.„, a declarat o asistentă.

Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”, ar fi declarat a doua asistentă, citată de deputatul USR.

După toate acestea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, sâmbătă, că va trimite corpul de control al ministerului la Spitalul Floreasca din Capitală pentru a anchetat cazul unei paciente care ar fi fost arsă pe masa de operaţie, fiind acum în stare gravă cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

„Din păcate, pacienta este în stare critică și este important să respectăm durerea familiei și este important ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple”, a spus Costache la postul Românai TV. Se pare că femeia are arsuri pe 40% din suprafața corpului.

„Am aflat de acest incident vineri seara, prin surse terţe. În acest spital care este în subordinea MS s-a întâmplat un incident deosebit de grav, avem o pacientă de 66 de ani în stare critică, după o manevră chirurgicală inexplicabilă (…) care nu s-a semnalat. A trebuit ca ministrul Sănătăţii să afle prin surse terţe. Nu am aflat nici de la conducerea spitalului, nici de la conducerea secţiei, nu ne-au semnalat acest incident deosebit de grav”, a declarat sâmbătă, la postul Digi 24, ministrul Victor Costache, care a precizat că incidentul a avut loc duminică, 22 decembrie.

El a adăugat că a trimis încă de vineri seara inspectori specializaţi de la Inspecţia Sanitară de Stat din subordinea Ministerului Sănătăţii, echipa fiind coordonată de către secretarul de stat Horaţiu Moldovan, iar luni, 30 decembrie, urmează a avea loc o întâlnire cu medicul Mircea Beuran pentru a analiza situaţia.

„Fiind vorba de un posibil caz de malpraxis, nu putem releva detalii despre acest caz. Luni vor fi luate declaraţii şi domnului profesor Beuran. Este inexplicabil că nu i s-au luat imediat acest declaraţii (…) Nu vreau să arunc piatra înainte de aflarea rezultatului final al anchetei. Aspectele analizate cu atenţie şi vor fi luate toate măsurile conform legii (…) Respectând durerea familiei în faţa dramei acestui caz, vă promit că va fi o anchetă corectă şi fără nicio milă, dar nu putem releva public deocamdată elemente din acest control (…) Din câte am înţeles, familia se va adresa Colegiului Medicilor şi organelor de anchetă aşa că m-aş mira ca acest caz să fie muşamalizat, aşa cum probabil că s-a dorit iniţial”, a declarat ministrul Sănătăţii, în intervenţia telefonică la postul Digi 24.

El a subliniat,conform ROMANIATV.NET, că vor fi sancţionaţi responsabilii de la nivelul DSP Bucureşti şi conducerii spitalului care nu au informat Ministerul Sănătăţii despre acest caz.

Totodată, Victor Costache a mai menţionat că este „şocant” că pacienta respectivă a fost stinsă cu apă din lighean, deşi ar trebui să existe în unitatea medicală proceduri pentru intervenţia în astfel de cazuri de urgenţă în sala de operaţii.

„Este inadmisibil. M-am ocupat să declanșez ancheta, nu neapărat să alertez mass-media. Este foarte important ce s-a întâmplat cu adevărat și, în același timp, să respectăm drama familiei. Mi-e greu să fac publice date din această anchetă. Pot să vă asigur că toate elementele vor fi analizate. (…) Chirurgul Beuran a fost contactat de secretarul de stat, era indisponibil în acest weekend și va fi audiat luni dimineață. (…) Intervenția a avut loc luni dimineață și noi am aflat vineri seară și am declanșat imediat procedurile de anchetă”, a mai spus Victor Costache.

Un răspuns

  1. Cred ca mai au de dat vreun loc de munca la vreun sustinator de-al lor,sa-l puna director ceva,nu degeaba deranjul asta.Si da se poate intampla vreun eveniment nefericit,dar vad ca acest asa zis domn ce naiba o fi senator,deputat,nu a facut o statistica si cate vieti a salvat Beuran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri