Parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triuf s-a terminat. Peste 35 000 de bucureșteni au asistat la eveniment.

Un nou incident la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. Klaus Iohannis a fost apostrofat de un bărbat în timp ce depunea o coroană de flori.

Un militar a leșinat la parada de 1 Decembrie de la Pitești. Senatoarea Cristina Socheci a fost cea care a observat că tânărului i s-a făcut rău.

În jur de 4.000 de soldați au defilat astăzi pe sub Arcul de Triumf. Printre aceștia s-au numărat și aproximativ 500 de soldați din 21 de țări partenere cu România. Militrii români vin de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Foto: MagnaNews.ro

Detașamentele de militari străini au fost din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croația, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina și SUA, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Apărării Naționale.

200 de maşini de luptă folosite în teatrele de război din Irak sau Afganistan au trecut pe sub Arcul de Triumf
Parada de 1 Decembrie a început la ora 11:00 de la Arcul de Triumf, punctul zero al ceremoniilor. În coloană, au ţinut cadenţa peste patru mii de militari, poliţişti, jandarmi şi pompieri din toate instituţiile abilitate cu ordinea şi siguranţa publică.

Foto: MagnaNews.ro

Spectatorii au putut vedea 200 de maşini de luptă folosite în teatrele de război din Irak sau Afganistan şi echipaje de intervenţie ale Poliţiei, ale Serviciului Român de Informaţii şi ale pompierilor, care au trecut pe sub Arcul de Triumf.

Foto: MagnaNews.ro

În timpul defilării, cerul a fost brăzdat de avioane de luptă sau poliţie aeriană ca F16 sau MIG-ul 21 Lancer, elicoptere Puma Socat şi avioane de vânătoare folosite în misiunile militarilor, plus elicoptere de transport ale Ministerului Afacerilor Interne.

Odată cu încheierea defilării militarilor și a tehnicii, publicul a putut vizita, până la ora 14.00, expozițiile de tehnică militară care au fost amplasate în zona Pieței Presei Libere și în zona Monumentului Infanterie (B-dul Kiseleff).

Foto: MagnaNews.ro

40 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 9 =