Caută
Close this search box.

Patriarhia Română, SLUJBE DE POMENIRE pentru eroii din Decembrie 1989

patriarhia română

Slujbe de pomenire a celor care şi-au jertfit viaţa în urmă cu 30 de ani pentru libertatea poporului român vor fi oficiate pe 20, 21 şi 22 decembrie, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989, din întreaga ţară.

În toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi din străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată duminică, 22 decembrie, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

De asemenea, în ziua de 22 decembrie, după terminarea Sfintei Liturghii, vor fi trase clopotele în toate bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române, în semn de respect şi de recunoştinţă faţă de eroii Revoluţiei din decembrie 1989.

În Bucureşti, vor fi oficiate mai multe slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989. Vineri, 20 decembrie, în localitatea Popeşti – Leordeni va avea loc, la ora 12,00, o slujbă la locul unde a fost aruncată cenuşa eroilor împuşcaţi la Timişoara şi arşi la crematoriul din Bucureşti.

Sâmbătă, 21 decembrie, vor avea loc slujbe la Troiţa din Cimitirul Eroilor Revoluţiei, la ora 10,00 şi la Troiţele de la Piaţa Universităţii, la ora 12,30.

Duminică, 22 decembrie, se vor oficia slujbe la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei, din Piaţa Revoluţiei, la ora 9,00, la Troiţa de la Radiodifuziunea Română, la ora 10,00, la Troiţa de la Televiziunea Română, la ora 11,00 şi la Troiţa Paraşutiştilor din curtea Televiziunii Române, la ora 11,30.

La Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie, parastasul pentru eroi va fi săvârşit la ora 11,45.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri