Caută
Close this search box.

PNL se opune concesionării aeroportului din Iași: ”O afacere tipic netransparentă a PSD”

Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că ideea concesionării aeroportului ieşean este o „farsă” şi reprezintă o afacere „tipic netransparentă a PSD”, adăugând că nu există temei legal pentru realizarea acestui lucru.

Deputatul Marius Bodea, fost director al Aeroportului Iaşi, afirmă într-un comunicat de presă, că după ce timp de trei ani nu a fost realizată nicio investiţie notabilă la aeroportul din Iaşi, cei care conduc aerogara încearcă să concesioneze acest obiectiv.

„Intenţiile actualei conduceri a Aeroportului Iaşi vorbesc despre o afacere netransparentă tipic PSD, care arată disperarea unei administraţii incompetente de a face lucrurile pe repede înainte. Nu există temei legal, astăzi, pentru concesionarea aeroporturilor. Pistele de aviaţie sunt proprietatea publică a statului, prin urmare nu pot fi înstrăinate. Dezvoltarea Aeroportului s-a făcut în 2016, cu fonduri europene, iar timp de cinci ani de la investiţie, acest bun nu poate fi înstrăinat, altfel suntem obligaţi să returnăm banii. Termenul este la sfârşitul lui 2021, dar termenul real de decădere este 2031, conform planului de afaceri depus şi aprobat la Comisia Europeană. Propunerile investitorilor privind extinderea aeroportului nu sunt deloc convingătoare şi par mai degrabă o afacere imobiliară în jurul aeroportului”, a spus Marius Bodea, conform news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri