O prelevare multiplă de organe, rinichi, ficat şi inimă, de la o donatoare de 44 de ani, a avut loc duminică, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a informat spitalul printr-un comunicat

„Aceste organe vor salva vieţile a cel puţin trei bolnavi. Rinichii şi ficatul au fost duse de medici la Institutul Clinic Fundeni, iar inima va ajunge la un bolnav din Serbia, conform deciziei luate de specialiştii de la Eurotransplant. Pacienta donatoare, o femeie de 44 de ani, a fost îngrijită în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având un anevrism cerebral rupt, iar în cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.) s-au întrunit condiţiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor. Astfel, în pragul Sărbătorilor de Iarnă trei bolnavi au primit o nouă şansă la viaţă şi mulţumim foarte mult familiei donatoarei care a înţeles importanţa donării de organe în scopul salvării altor vieţi. Este un gest nobil pe care l-au făcut în preajma Sfintei Sărbători a Crăciunului şi apreciem decizia dumnealor. Transmitem condoleanţe familiei îndurerate”, se arată în comunicatul citat.

Intervenţia a fost realizată în Blocul Operator Central şi a fost efectuată de o echipă multidisciplinară care cuprinde medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant, dar şi medici din partea Eurotransplant, a precizat sursa citată.

Acesta este a doua prelevare de organe realizată în luna decembrie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti după ce, în urmă cu 10 zile, de la un pacient victimă a unui accident rutier echipa medicală a prelevat rinichii, ficatul şi corneea. Organele prelevate au ajuns la alţi bolnavi, care au primit, astfel, o nouă şansă la viaţă, potrivit spitalului.

125 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here