Caută
Close this search box.

Premierul Ludovic Orban pledează pentru sprijinirea și integrarea pesoanelor cu dizabilități

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a transmis, marţi, un mesaj de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, context în care subliniază că este nevoie de „o integrare reală, de coerenţă, continuitate şi o abordare unitară” a măsurilor de sprijin acordate persoanelor cu dizabilităţi, pentru ca „acestea să îşi găsească locul potrivit în societate”.

„Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este un bun prilej să reafirmăm răspicat mesajul „Oameni egali – Drepturi egale”, prin care, în urmă cu 27 de ani, comunitatea internaţională a dat un puternic semnal de alarmă cu privire la conştientizarea problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi.

Prevenirea discriminării, respectarea drepturilor şi demnităţii acestora sunt obiective în privinţa cărora România a făcut paşi importanţi, dar mai avem mult de lucru pentru a le asigura tuturor acces la o viaţa normală”, afirmă Orban.

Premierul arată că este nevoie de „o integrare reală, de coerenţă, continuitate şi o abordare unitară” a măsurilor de sprijin acordate persoanelor cu dizabilităţi, pentru ca „acestea să îşi găsească locul potrivit în societate”.

„Ca prim-ministru, voi susţine măsurile menite să asigure persoanelor cu dizabilităţi acces neîngrădit la educaţie, pentru a-şi pune în valoare talentul şi competenţele, oportunităţi pe piaţa muncii, pentru a avea mulţumirea propriei contribuţii la binele comunităţii, servicii publice de bună calitate, adaptate nevoilor lor, pentru a avea şanse egale cu cele ale tuturor cetăţenilor. Este nevoie să ne concentrăm în continuare eforturile pentru înţelegerea profundă a nevoilor pe care le au semenii noştri cu nevoi speciale şi să eliminăm barierele, care încă le stau în cale, în ceea ce priveşte implicarea şi integrarea lor socială. Trebuie să ne coagulăm energiile pentru ca şansele persoanelor cu dizabilităţi să fie similare cu ale oricărui cetăţean, să se bucure de egalitate, respect şi dreptul de a-şi stabili singuri priorităţile şi modul în care şi le pot pune în aplicare. Le transmit gândul meu bun tuturor persoanelor cu dizabilităţi!”, scrie prim-ministrul în mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri