Caută
Close this search box.

Premierul Orban, ANUNȚ IMPORTANT pentru pensionari. Ce li se pregătește vârstnicilor

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat că, „în baza unei analize pe termen mediu şi lung a sustenabilităţii sistemului de pensii”, se doreşte pregătirea unui proiect de lege care să repare toate „inechităţile” din acest domeniu.

„Evident, la nivelul Ministerului Muncii doamna ministru construieşte o echipă care să evalueze toate lucrurile injuste, anormale, care există în legislaţia în domeniul pensiilor, care sunt foarte multe. Vrem să pregătim în mod serios şi în baza unei analize pe termen mediu şi lung a sustenabilităţii sistemului de pensii (…) vrem să pregătim un proiect de lege care să repare toate aceste inechităţi”, a declarat Orban.

La rândul său, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că speră ca, până la începutul anului viitor, să aibă un inventar complet al problemelor generate de noua lege a pensiilor.

Întrebată marţi când se vor face modificări privind pensiile, ministrul a răspuns: „Lista problemelor generate de Legea pensiilor este nu aş vrea să spun nesfârşită, dar este lungă. Am mii – fără să exagerez – de semnale din toate categoriile sociale cu privire la nedreptăţi generate de noua lege a pensiilor. Nu vreau să mă grăbesc, nici nu trag de timp, dar nu vreau să mă grăbesc. Aş vrea să fac un inventar cuprinzător al tuturor acestor probleme generate de lege. (…) O să încercăm să avem un inventar complet până la începutul anului viitor şi de acolo vor curge soluţiile, fără îndoială, împreună cu ceilalţi colegi, împreună cu membrii Parlamentului, acolo unde sunt de remediat anumite aspecte în lege”.

Violeta Alexandru a mai precizat că la discuţii ar dori să îi invite şi pe reprezentanţii persoanelor cu dizabilităţi, care au o situaţie specifică asupra căreia vrea să se aplece.

„Problema noastră în politică este că ne place să ne mândrim cu nişte rezultate care sunt subţiri în ce priveşte eficienţa lor în practică şi aş prefera să nu mă grăbesc, nici să trag de timp, dar să fac o treabă serioasă, pentru că lucrurile făcute pe genunchi îşi arată efectele – o serie de oameni suferă de pe urma unei legislaţii făcute cu neseriozitate”, a spus Violeta Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri