Caută
Close this search box.

Primăria Capitalei vrea să acorde titlul „Cetățean de onoare” unor medici și artiști

monica pop

Primăria Capitalei vrea să acorde titlul de Cetățean de onoare al Capitalei mai multor medici, cântăreți de muzică populară și interpreți de muzică folk, proiectele fiind discutate la CGMB de săptămâna viitoare.

Pe lista artiștilor care ar putea primi distincția se numără, printre alții, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Maria Ciobanu sau Maria Dragomiroiu. Pe lista medicilor se regăsesc num precum Adrian Streinu Cercel sau Monica Pop.

Primăria Capitale discută, la ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de săptămâna viitoare, proiectele privind acordarea titlului de cetățeni de onoare pentru mai mulți medici și artiști, transmite Mediafax.

În proiectul pentru acordarea distincțiilor se numără și următorii medici: Monica Pop (de la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice), Serban Bubenek (de la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”), Adrian Streinu Cercel (Institutul Național de Boi Infecțioase „Matei Balș”), Dragoș Vinereanu (Spitalul Universitar de Urgență București).

„Iubitori de oameni și viață, vindecători ai trupului și minții, formatori de medici, dar în primul rând de oameni, au ghidat mâini și au dost ascultați cu fascinație în clinici și amfiteatre, adresându-se deopotrivă minții și inimii discipolilor, eroii la care facem referire sunt oameni cu har, pregătiți în orice clipă să ne salveze”, se arată în proiect.

Primăria vrea să acorde titlul și cântărețelor de muzică populară Maria Ciobanu, Maria Dragomiroiu și Ștefania Rareș.

Ducu Bertzi și Vasile Șeicaru sunt și ei pe lista Primăriei pentru a primit distincția.

„În luna decembrie, vocile artiștilor întregesc de un sfert de veac magia sărbptorilor de iarnă, bucurând ascultătorii și aducând spiritul sărbătorilor mai aproape de inima lor”, arată proiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri