Caută
Close this search box.

Prorectorul ”Spiru Haret” și alte șase persoane, reținute de procurorii DIICOT

Prorectorul Universității „Spiru Haret” a fost reținut de procurorii DIICOT, în dosarul în care s-au făcut 76 de percheziții, alături de cadrul universitar alte șase persoane fiind reținute de oamenii legii, conform oficialilor Direcției Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată.

Prorectorul Eduard Ionescu urmează să fie dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

În urma audierilor, pentru șase persoane s-a dispus masura reținerii pentru 24 de ore. Acestea urmează să fie prezentate în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. Printre persoanele reținute se află și prorectorul instituției de învățământ”, menționează reprezentanții Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Ulterior, DIICOT a anunțat că o a șaptea persoană a fost reținută în acest caz.

Procurorii au făcut, miercuri, peste 70 de percheziții, atât în București, cât și în 13 județe. Potrivit DIICOT, unul dintre prorectorii instituției de învățământ, împreună cu secretari ai unor facultăți, angajați care aveau acces la grilele de examen, precum și alte cadre din conducerea universității, inclusiv cadre didactice direct implicate în evaluarea finală a studenților, au constituit un grup infracțional organizat.

Ei sunt acuzați că au facilitat promovarea frauduloasă de către foarte mulți studenți/masteranzi, atât a examenelor universitare anuale sau/și examene restante, cât fraudarea inclusiv a sesiunilor de licență si master, organizate pe parcursul anului universitar 2018-2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri