Caută
Close this search box.

PSD ar putea dispărea de pe buletinul de vot, la viitoarele alegeri

psd

Surse din conducerea PSD au declarat că partidul a comandat mai multe analize, în baza cărora se va stabili sub ce forma va candida PSD la viitoarele alegeri locale și parlamentare din 2020.

Schimbarea numelui PSD și a siglei a fost subiect de discuții în partid, însă aceleași surse precizează că nu se va renunța la nume și la siglă, însă este posibil ca la alegeri PSD să candideze într-o alianță, sub o altă denumire.

„Vom avea aceste analize până la congresul din februarie și, în funcție de aceste analize, vom lua o decizie în privința unor eventuale alianțe”, au precizat sursele citate.

Analiza trebuie să stabilească dacă pentru PSD este mai bine să candideze singur la locale, sau într-o alianță cu alte partide, sub o altă denumire. Sunt luate în calcul parteneriate cu Pro România sau cu ALDE.

Actualul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care cel mai pobabil va candida la Congres pentru funcția de președinte, are o relație bună cu Victor Ponta, astfel încât discuțiile despre o alianță cu Pro România sunt deschise.

De asemenea, în ultimele zile au existat discuții și între Ciolacu și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Cercetările comandate de PSD analizează și situația în care alegerile locale se vor desfășura în două tururi de scrutin, pentru ca mai apoi partidul să își poate stabili strategia în funcție de mai multe scenarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri