Caută
Close this search box.

PSD, dispută cu UDMR. Korodi: O insultă la adresa comunităţii maghiare

Proiectul de lege iniţiat de senatorii PSD Titus Corlăţean şi Şeban Nicolae, care prevede declararea zilei de 4 iunie drept „Ziua Tratatului de la Trianon”, a trecut marţi de Comisia pentru Administraţie. Deputatul UDMR Korodi Attila a afirmat că proiectul de lege reprezintă o „insultă la adresa comunităţii maghiare”, şi subliniază că este „inadmisibil” ca unii politicieni să se folosească de relaţia româno-maghiară „în scopuri strict personale”

„Astăzi, în cadrul comisiei pentru administraţie, cu voturile celor de la PSD şi PMP a trecut proiectul de lege care prevede declararea zilei de 4 iunie, Ziua Tratatului de la Trianon. UDMR este împotriva acestui proiect legislativ şi, de aceea, la votul din plen vom vota împotriva acestui proiect de lege”, a informat deputatul UDMR Korodi Attila.

Acesta subliniază însă că proiectul de lege este o „insultă” la adresa comunităţii maghiare şi e de părere că această sărbătorire îi va despare pe cetăţenii ţării.

„Declararea zilei de 4 iunie, Ziua Tratatului de la Trianon nu ajută cu nimic buna convieţuire româno- maghiară, şi, mai mult, este o insultă la adresa comunităţii maghiare din România. Am convingerea fermă că acest proiect de lege nu limitează doar buna convieţuire dar şi viitorul comun al celor două etnii.

România poate să devină o ţară puternică cu condiţia să îşi respecte toţi cetăţenii, şi ar putea să găsească o sărbătoare care nu ne desparte, dimpotrivă, ne apropie prin crearea unui cadru propice pentru acceptarea minorităţilor şi respectului reciproc.

Este inadmisibil ca unii politicieni – în acest caz chiar un fost ministru de externe – se folosesc de relaţia româno-maghiară în scopuri strict personale, din dorinţa de a-şi face capital politic”, a mai adăugat Korodi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri