Caută
Close this search box.

PSD lansează noi fake news. De data aceasta, anunţă că se taie pensiile

psd

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat, dupa ce Guvernul si-a asumat raspunderea pe buget, ca pensiile si salariile cor fi taiate: „romanii trebuie sa stie ca urmeaza o perioada foarte grea, cu taieri masive de venituri la toate categoriile indiferent de profesie sau varsta”.

„Angajarea raspunderii Guvernului Orban pe buget este cel mai puternic atac la democratie, un caz unic in EUROPA! PNL calca in picioare orice norma constitutionala si isi bate joc de romani.

In fiecare zi, Guvernul Orban ne demonstreaza ca este CONFUZ, HAOTIC si total NEPREGATIT sa guverneze.

Romanii trebuie sa stie ca urmeaza o perioada foarte grea, cu taieri masive de venituri la toate categoriile indiferent de profesie sau varsta. Pentru ca asa arata Bugetul de stat facut de PNL si pe care acesti iresponsabili il ascund de Parlament”, a anuntat Ciolacu pe Facebook dupa ce premierul Orban a anuntat oficial in Parlament asumarea raspunderii.

Ciolacu a pretins apoi ca PSD nu este in stare sa faca majoritate pentru a depune motiune de cenzura.

„Si DA, si noi ne-am fi dorit sa depunem motiune de cenzura, insa, aritmetica parlamentara este simpla: ei au majoritate. Vom rasturna acest Guvern toxic cand vom avea toate voturile necesare!”, a mai spus Ciolacu.

Guvernul si-a angajat raspunderea, luni, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, asupra proiectului legii bugetului de stat pe anul 2020.

„Obiectivul nostru a fost acela de a reusi pana la data de 31 decembrie sa adoptam proiectul de buget si bugetul asigurarilor sociale de stat. (…) Folosim in premiera o modalitate de adoptare a bugetului de stat care nu a mai fost folosita – procedura angajarii raspunderii Guvernului. E o procedura legiferata in Constitutie si spre deosebire de OUG are aspecte care o fac mai democratica. Am surprins cu angajarea raspunderii. (…) Am aprobat foarte multe amendamente formulate de parlamentari. Daca exista formatiuni care considera ca legea nu trebuie sa intre in vigoare au la dispozitie instrumentul motiunii de cenzura”, a declarat premierul Ludovic Orban, in plenul Parlamentului, la sedinta comuna de angajare a raspunderii pe buget.

El a spus ca a ales aceasta procedura pentru ca altfel nu ar fi putut adopta bugetul pana la sfarsitul anului.

„La modul cum este finalul de an, cu zilele libere, mai sunt doua zile lucratoare in Parlament, ar fi fost improbabil sa adoptam bugetul de stat in Parlament. Nu este orice fel de buget. (…) Romania are nevoie sa dea un semnal ferm de corectare a dezechilibrelor economice de pana acum”, a adaugat Orban.

Premierul a sustinut ca bugetul este construit pe date reale si o crestere economica de 4,1%, o rata a inflatiei de 3,1%, un curs mediu de schimb de 4,75 lei pentru un euro. Potrivit lui Orban, vor creste sumele alocate pentru Sanatate si Educatie.

„Aveti incredere in acest buget, el a fost construit cu extrem de mare atentie, incercand sa asiguram toate resursele financiare, toate cheltuielile necesare”, a conchis Ludovic Orban.

Inaintea angajarii raspunderii Guvernului pe buget, parlamentarii au luat o pauza de consultari, solicitata de liderul deputatilor PNL, Florin Roman. Acest demers a fost facut pentru a se astepta forma finala a proiectului de buget pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea, dupa ce Executivul a acceptat mai multe amendamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri