Caută
Close this search box.

PSD vrea protecție pentru angajați: Românii vor avea pensii sub nivelul minim garantat

angajări fictive

PSD solicită Guvernului Orban măsuri suplimentare de protecție a angajaților, după eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, transmite Mihai Fifor. El susține că fără aceste măsuri există riscul ca sute de mii de români care au lucrat part-time să aibă o pensie sub nivelul minim garantat.

Noi am votat aceste măsuri, în speranța că ele vor fi dublate de alte decizii coerente, pentru că altfel ceea ce s-a adoptat în Camera Deputaților nu se va regăsi într-o îmbunătățire a nivelului de trai al oamenilor, așa cum ne dorim.Reprezentanții PSD au spus, de la început, că trebuie să fim foarte atenți în ceea ce privește impozitarea salariilor part-time la nivelul salariului minim. În cazul în care nu vor fi luate și alte măsuri, care să vizeze protecția angajaților, ne vom trezi peste ani de zile cu sute de mii de români, care au fost plătiți cu salarii de 2 sau 4 ore, că vor avea pensii sub nivelul minim garantat. De aceea, tragem încă un semnal de alarmă și cerem guvernului măsuri suplimentare de protecție a angajaților”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.

Deputații au adoptat proiectul de lege cu 280 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și două abțineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri