Caută
Close this search box.

Răzvan Burleanu, atac dur la adresa Federaţiei Suedeze de Fotbal

frf

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, s-a declarat dezamăgit de reacția pe care a avut-o Federația Suedeză de Fotbal, după ce Comisia de Disciplină a UEFA a decis că n-au fost acte de rasism la meciul din preliminariile lui Euro 2020, de la București, dintre România și Suedia, scor 0-2.

Președintele de la Casa Fotbalului consideră că toată tevatura nordicilor a fost una premeditată și le-a mai transmis acestora că România nu este Bulgaria.

”Toată discuția care s-a purtat în jurul acestui subiect, mai ales înainte de meciul cu Suedia, a fost un act premeditat din partea lor. Au crezut că între România și Bulgaria se poate pune semnul egal și aici mă refer la acele evenimente care s-au întâmplat la meciul dintre Bulgaria și Anglia.

N-au înțeles toate argumentele pe care le-am oferit lor înainte de a veni la București. Ne bucurăm de decizia UEFA, pentru că este una corectă”, a spus Burleanu.

Burleanu se aștepta ca federația suedeză să se conformeze cu decizia forului mondial, nu să vocifereze în continuare. ”Și eu am rămas dezamăgit de reacția federației suedeze. Mă așteptam să o recunoască. Când am vorbit de premeditare, am spus că, înainte de a veni la București, suedezii își tot făceau griji din partea suporterilor noștri .

Cred că asta vine și pe fondul unor necunoașteri, neînțelegeri în regiune. De asta consider că ne-au asimilat bulgarii, și noi am argumentat că România este o cu totul altă țară.

Ca să fiu și mai dur, suedezii ar trebui să-și vadă de problemele pe care le au la ei acasă, și mă refer la nivelul înalt de infracționalitate, pe care nu l-au rezolvat, decât să se uite la un presupus act de rasism în România”, a mai spus Burleanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri