Încă o recunoaștere mondială a valorii supercampioanei noastre Simona Halep, actuala deținătoare a trofeului suprem de la Wimbledon.

„Locul 1 mondial la finalul anilor 2017 şi 2018, încheind în Top 5 şi în cei trei ani anteriori, românca a devenit o forţă autentică din 2013, când a câştigat şase titluri WTA. Deşi nu a reuşit să câştige primele trei finale de Grand Slam, Halep a continuat şi a simţit gustul victoriei la Roland Garros şi Wimbledon, consolidându-şi astfel jocul şi puterea mentală care îi pot aduce alte mari victorii şi momente magice”, o prezintă Tennis Channel pe Simona.

Astfel, Simona Halep s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai bune jucătoare ale Lumii din ultimul deceniu, realizat de site-ul celebrului post Tennis Channel. Românca a fost întrecută doar de  Serena Williams, cea pe care a învins-o categoric în finala de la Wimbledon 2019, dar care are, în total, nu mai puțin de  23 de titluri de Grand Slem cucerite, mai mult decât orice bărbat sau femeie din istoria tenisului mondial.

Primul loc în acest clasament este ocupat de Serena Williams, în timp ce pe al treilea se situează germana Angelique Kerber.

A patra poziție a revenit sportivei cehe Petra Kvitova, pe a cincea s-a clasat Victoria Azarenka din Belarus, daneza Caroline Wozniacki este a şasea, iar chinezoaica Li Na este pe locul 7.

Urmează în clasament belgianca Kim Clijsters, japoneza Naomi Osaka și rusoaica Maria Şarapova.

După cum se știe, chiar anul acesta, pe 26 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a Simonei Halep. Preşedintele a semnat decretul „în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru câștigarea Trofeului de Tenis de la Wimbledon”, se arată în comunicatul Adminstraţiei Prezidenţiale. Ceremonia de decorare va avea loc marți, 30 iulie, la ora 12:00, la Palatul Cotroceni. 

Klaus Iohannis i-a conferit Simonei Halep Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, „pentru rezultatele sportive excepționale obținute de-a lungul carierei, pentru desăvârșirea poziției în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum și pentru talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internațional și popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generații de sportivi.”, se arată în acelaşi comunicat de presă.

226 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here