Grupul antirasism Fare a acuzat celebrul cotidian sportiv italian „Corriere dello Sport”, după ce a fost publicat un articol însoţit de o fotografie a fotbaliştilor  de culoare Chris Smalling şi Lukaku.

Titlul articolului „Black Friday” (Vinerea Neagră) a iritat această organizaţie.

Este vorba despre meciul de fotbal dintre echipele Inter Milano şi AS Roma, care va avea loc vineri. Meciul va fi o reîntâlnire în echipe diferite a celor doi jucători, foşti coechipieri la Manchester United.

Articolul care a dat naștere unui scandal monstru în Italia: „Rasismul reprezintă o mare problemă aici”. Imediat după publicarea articolului, Fare a scris pe Twitter : „Presa hrăneşte rasismul zi de zi. Aceasta e ediţia de azi a Corriere dello Sport”.

Nu este prima oară când fotbalul italian este afectat de fenomenul rasismului. Lukaku a fost victima unui alt incident, când a fost vizat de ţipetele de maimuţă imitate de suporterii echipei Cagliari, când se pregătea să execute un penalty. Impresarul lui Romelu Lukaku, Federico Pastorello, a criticat vehement prima pagină a ziarului: „Eu sunt italian și îmi e rușine de ceea ce se întâmplă. Rasismul reprezintă o problemă foarte mare aici. Parcă trăim în 1920, e cu adevărat o problemă de cultură”, a spus agentul FIFA, potrivit digisport.ro

177 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here