Caută
Close this search box.

Șeful statului a sugerat guvernului să mai aștepte cu licitația pentru tehnologia 5G

legea 5g

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri la o întâlnire informală cu jurnaliștii la Cotroceni că a sugerat guvernului să mai aștepte cu licitațiile privind implementarea tehnologiei 5G, chiar dacă acestea sunt prevăzute să aibă loc în 2020.

”Pe 5G nu există o politică agreată și consolidată, deci le-am recomandat să mai stea puțin. Există un singur provider în acest moment care poate implementa 5g, e Huawei. Ceilalți sunt aproape, dar nu avem o piață concurențială. Cine să vină, Huawei sau Huawei? Să nu ne aruncîăm cu capul înainte, tehnologia 5G va schimba profund societatea, ea nu este reversibilă, nu e ca și cum îți schimbi telefonul. Un singur provider nu reprezintă o piașă concurențială. Nu putem risca să luăm o decizie greșită pentru întreaga societate”, a spus Iohannis.

Reamintim că guvernul a prevăzut în proiectul de buget pentru 2020 obținerea a circa 2,5 miliarde de lei din licitația 5G. Pe de altă parte, programul de guvernare al PNL prevede explicit lansarea licitației pentru licențele de telecomunicații 5G cu respectarea memorandumului semnat între guvernele român și american la Washington în 20 august 2019. Memorandumul introduce filtre stricte pentru participanții la licitație și, în condițiile actuale, ar interzice intrarea companiei chineze Huawei în licitație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri