Caută
Close this search box.

Severin îl apără pe „deţinutul politic” Adrian Năstase şi îi blestemă pe români: Veţi plăti până la a doua şi a treia generaţie!

adrian severin

Adrian Severin publică pe blogul lui Adrian Năstase un text în care afirmă că „nici comuniştii nu au acceptat că Maniu este condamnat politic”, dar au fost mai serioşi decât „actualul regim de la Bucureşti, cu capitala la Hermannstadt.”

Severin face dese referiri la condamnările executate de Iuliu Maniu, Corneliu Coposu şi Mandela, pentru a se victimiza atât pe el cât şi pe Adrian Năstase.

„Referirea la Iuliu Maniu implica faptul că amândoi – Maniu şi Năstase – au fost, sunt şi vor rămâne condamnaţi şi deţinuţi politici”, subliniază Severin pe blogul lui Năstase.

La finalul textului său, Adrian Severin îi blestemă pe toţi cei care contestă că el şi Năstase nu sunt „deţinuţi politici”, potrivit aktual24: „De aceea le reamintesc furioşilor vinovaţi de crime politice sau de susţinerea ori muşamalizarea acestora, că din lege face parte şi Vechiul Testament, în care aflăm că pedeapsa aplicată de divinitate se face ‘ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte, pentru păcatele părinţilor plătind şi urmaşii lor până la a doua şi a treia generaţie”.

Câteva pasaje din textul lui Severin:

„Recent, comentând gestul prezidenţial – primitiv, provincial şi chiar ilegal – prin care i s-a retras Ordinul ‘Steaua Romaniei’, fostul prim ministru Adrian Năstase s-a întrebat dacă şi regimul comunist aflat sub control sovietic, care l-a trimis în închisoare şi, practic, la moarte, pe un alt fost prim ministru, Iuliu Maniu, i-a retras acestuia decoraţiile primite anterior pentru meritele sale, printre care contribuţia esenţială la făurirea României Mari. Se pare că nu.

Aceasta şi numai această remarcă a trezit un imens val de furie în rândul batalioanelor de asalt ale actualului regim de la Bucureşti, cu capitala la Hermannstadt.

(…) Singurul lucru pe care, evident, a dorit să îl sublinieze Adrian Năstase a fost faptul că bolşevicii de ieri erau mai serioşi decât urmaşii de azi ai Grupului Etnic German: aceia schimbau regimul, nu istoria; se băteau cu adversarii, iar nu cu stafiile (…)

Chiar şi atunci când încercau să pună stăpânire pe trecut, o făceau numai pentru că astfel să stăpânească viitorul, iar nu pentru răfuieli meschine cu foşti lideri care, acum căzuţi, îi deranjau doar întrucât păstrau vie umilitoarea amintire a superiorităţii lor intelectuale sau morale. O observaţie care poate fi discutată, dar care nu are de ce provoca paroxistice crize de nervi.

Ceea ce a deranjat cumplit a fost, însă, nu o eventuală sugestie privind similitudinea meritelor celor doi în istoria României, ci împrejurarea ca referirea la Iuliu Maniu implica faptul că amândoi – Maniu şi Năstase – au fost, sunt şi vor rămâne condamnaţi şi deţinuţi politici.

Or, regimul care l-a întemniţat pe Năstase şi pe mulţi alţii ca el, cărora li se adauga cei achitaţi după ani de umilinţe şi privaţiuni materiale (defilări cu cătuşe în faţa camerelor de luat vederi, luni grele de arest preventiv, oprobiu public, distrugerea familiilor, pierderea locurilor de muncă, irosirea agoniselii de o viaţă etc.), tocmai asta nu poate admite: ca în România „guvernatorilor” Băsescu (Petrov) şi Iohannis (?) există persecuţii şi condamnări politice care, atunci când nu s-a ajuns la asasinatul fizic (ca în cazul judecătorului Stan Mustţă), au urmărit asasinatul moral.

(…) Un fapt este însă cert: Adrian Năstase a fost hărţuit politic, a fost persecutat politic, a fost condamnat politic şi a fost deţinut politic. Independent de meritele şi erorile lui.

Ba, aş spune, că a ajuns în această situaţie mai ales din cauza meritelor (sic!) iar nu a erorilor. Şi această convingere – în cazul său ca şi în toate cazurile similare, teribil de multe – se adânceşte în conştiinţa publică (naţională şi internaţională) cu atât mai mult cu cât adevărul este negat mai vehement”, a scris Severin pe blog.

Un răspuns

  1. L-am crezut mai deștept pe acest Adrian Severin. Dar după ce ne-a făcut de râs în Europa acum are pretenția să-l credem mai curat. Și el și Năstase au fost niște hoți dovediți și-și merită pedepsele. Și pușcăria dar și deposedarea de onoruri pe care nu le mai merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri