Caută
Close this search box.

Sputnik l-a declarat pe Valer Dorneanu personalitatea anului în România

valer Dorneanu

Sputnik Moldova, organ oficial de propagandă în limba romană a regimului de la Moscova, anunţă că l-a desemnat pe preşedintele CCR, Valer Dorneanu, drept ”Personalitatea anului 2019 în România” .

„Practic, prin numărul uriaş de solicitări şi intervenţii la CCR, politicienii au transformat Curtea Constituţională în arbitrul – sau chiar decidentul principal în 2019”, argumentează Sputnik.

„Practic, prin numărul uriaş de solicitări şi intervenţii la CCR, politicienii au transformat Curtea Constituţională în arbitrul sau chiar decidentul principal în 2019. În plus, atât Constituţia, cât şi CCR s-au aflat sub adevărate asedii, în mai multe situaţii. Ca atare, apreciem că omul de drept, fost om politic de prim rang, Valer Dorneanu, preşedintele CCR, este Personalitatea anului 2019 în România”, mai spune Sputnik.

Sputnik menţionează că Iohannis nu merită să fie desemnat „personalitatea anului” pentru că ar fi avut un comportament antidemocratic.

„Chiar dacă 2019 ar putea fi declarat ‘anul lui Iohannis’, preşedintele se face vinovat de anularea unei prevederi constituţionale, declanşarea unui ‘referendum’ contra unui partid politic şi o atitudine constantă de subminarea a (autorităţii) Parlamentului, Guvernului şi chiar a CCR şi CSM – şi asta chiar în timpul preşedinţiei române a CUE!

Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale, referendumul şi a avut un rol esenţial la succesul PNL de la europarlamentare. Deci, că ‘scoruri’ este inegalabil anul acesta; dar din cauza repetatelor încălcări ale ‘regulamentului jocului’, nu merită şi nu i se poate acorda titlul de politician al anului”, menţionează Sputnik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri