Caută
Close this search box.

Surse. Cum va ÎNCEPE CRIZA ce va duce la alegeri anticipate

cabinetul orban

Guvernul lui Ludovic Orban își va angaja răspunderea pentru adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi și pentru desființarea Secției Speciale, la începutul anului viitor, au declarat pentru Comisarul.ro surse guvernamentale.

Este ceea ce a sugerat președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban va pune în aplicare. Cele două proiecte sunt dezavuate de majoritatea partidelor parlamentare, care în mod sigur vor depune o moțiune de cenzură.

Împotriva alegerii primarilor în două tururi s-au exprimat ferm atât cei de la UDMR, cât și cei de la PSD, în vreme ce împotriva desființării Secției speciale s-au pronunțat cei de la ALDE, cei de la UDMR și mai ales PSD, care, la ordinul lui Dragnea, au înființat structura judiciară menită să pună presiune pe magistrații incomozi pentru Putere.

Dacă își vor uni forțele, cele trei partide (PSD, ALDE și UDMR) ar putea demite Guvernul Orban în Parlament, prin introducerea unei moțiuni de cenzură, în cazul angajării răspunderii.

Din acel moment, dacă Guvernul va pica, intră în joc scenariul președintelui. Cei de la PSD vor avea de ales între alegeri anticipate și alegeri în două tururi, plus desființarea Secției Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri