Guvernul Orban ia în calcul ca bugetul pe anul 2020 să fie asumat prin răspundere.

Surse guvernamentale au declarat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS că liberalii se gândesc și la această variantă de lucru. În plus, la începutul anului viitor desființarea Secției Speciale și alegerea primarilor în două tururi ar putea trece prin aceeași procedură.

În condițiile în care PNL și aliații săi dețin o majoritate fragilă în Parlament, liberalii îi provoacă practic pe cei din PSD să depună o moțiune de cenzură care ar putea duce la căderea Guvernului.

Potrivit articolului 114 din Constituție, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului respectiv, a fost votată în condiţiile articolului 113.

Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2) , proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului devine obligatorie pentru Guvern.

80 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 9 =