Sylvie Goulard, fosta candidată a Franței pentru postul de comisar european pentru piața internă, a fost inculpată luni de procurorii parizieni pentru o presupusă deturnare de fonduri, transmite Le Figaro.

Sylvie Goulard a fost respinsă pe data de 10 octombrie în comisia de specialitate din Parlamentul European după a doua audiere.

Goulard a fost acuzată de implicare în angajări fictive, ca eurodeputată din partea partidului de centru Modem în perioada 2009-2017. Ca urmare a scandalului, în 2017, ea a demisionat după numai trei luni din funcţia de ministru al apărării în guvernul francez condus de premierul Edouard Philippe.

Parlamentul European a închis ancheta împotriva ei la sfârşitul lui august, constatând – conform declaraţiei unei purtătoare de cuvânt – doar nereguli administrative „minore, nesistematice şi neintenţionate” din partea eurodeputatei. Presa franceză a dezvăluit ulterior că Goulard a returnat 45.000 de euro, echivalentul salariilor şi cheltuielilor asistentului său parlamentar Stephane Therou din iulie 2014 până în februarie 2015.

În Franţa, însă, ancheta privind aceleaşi suspiciuni continuă. Înainte de Goulard au fost audiaţi foşti asistenţi parlamentari şi mai mulţi eurodeputaţi.

45 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =