Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că formaţiunea pe care o conduce nu va ezita să critice Guvernul Orban atunci când greşeşte, iar partidul are o poziţie raţională, una loială cetăţeanului. Asumarea repetată a răspunderii de către Executiv este „o greşeală”.

„Vreau să fac câteva precizări. Prima este că putem să avem o serie de poziţii şi atitudini pe care le exprimăm în termeni civilizaţi, dar nu înseamnă că ele sunt mai puţin serioase decât dacă am folosi epitete şi calificative care sunt utilizate de multe ori pe centura politicii. Nu sunt mulţumit de ceea ce face Guvernul Orban în legătură cu asumarea răspunderii pe buget. În rest, avem nişte oameni specialişti care au fost cooptaţi la nivelul doi şi trei dar acest lucru nu înseamnă că facem parte din coaliţia de guvernare. ALDE se situează pe o poziţie raţională care este aceea a unei opoziţii loiale, dar loiale cetăţeanului. Adică nu vom ezita, aşa cum am şi făcut, să criticăm guvernul atunci când greşeşte. Cred că evitarea dezbaterii legii bugetului în Parlament este o mare greşeală. E un precedent periculos care se instalează, un precedent periculos pentru democraţie, pentru sănătatea dezbaterii, pentru respectul faţă de instituţia fundamentală a democraţiei care este Parlamentul”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat într-un interviu acordat Antena 3, dacă e mulţumit de activitatea Cabinetului Orban.

Preşedintele ALDE a mai spus că reducerea TVA de la 19 la 16% sau dublarea alocaţiilor pentru copii sunt „populisme ieftine”. El a amintit despre ideea majorării cu 50% a salariilor pentru profesori, măsură căreia s-a opus şi care ulterior nu a mai fost luată de următoarea guvernare, când a devenit Emil Boc premier.

1 COMENTARIU

  1. Tariceanu e cu curu-n doua luntre.Ar vrea si cu rusii si cu nemtii.Ar vrea sa-l voteze ai lui dar poate mai fura si de altii voturi,ca vezi Doamne e mare opozant al puterii,pe care a adus-o la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here