Caută
Close this search box.

Tensiune în USR-PLUS: Mărul discordiei, candidatul la primăria Capitalei

Nicușor Dan

Alianţa USR-PLUS trece printr-un nou episod de zbateri interne, de această dată pe tema desemnării unui candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei din 2020.

Deputatul independent Nicuşor Dan este favorit în tabăra USR, deşi în partid sunt şi persoane care nu îl susţin, iar fostul ministru Vlad Voiculescu este candidatul preferat de PLUS, partidul condus de Dacian Cioloş.

Nicuşor Dan, fondatorul USR şi primul preşedinte al partidului, care ulterior a părăsit Uniunea, doreşte să candideze din nou la Primăria Capitalei, după ce în 2016 a obţinut puţin peste 30%. Acesta este hotărât să candideze chiar şi independent, însă scenariul ideal ar fi o candidatură independentă cu susţinerea USR-PLUS, scrie Stiripesurse.ro.

Deşi există şi lideri USR care se opun susţinerii lui Nicuşor Dan, deputatul se bucură de susţinerea a aproape 90% dintre membrii filialei Bucureşti.

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş, şi-a construit în ultimele luni un profil de candidat la Primăria Capitalei şi se bucură de sprijinul PLUS. Deşi Voiculescu stă mult mai prost în sondaje decât Nicuşor Dan, oamenii lui Cioloş sunt decişi să-l susţină pe fostul ministru în cursa internă din alianţă pentru stabilirea candidatului la Primăria Capitalei.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri