Caută
Close this search box.

Tomac clarifică: ”PMP nu e la Guvernare. Avem doar câțiva colegi care lucrează la invitația miniștrilor”

eugen tomac

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat,miercuri, că PMP nu este la guvernare, dar a permis câtorva membri ai formaţiunii să facă parte din echipa unor miniştri din Cabinetul Orban, transmite Agerpres.

PMP nu este la guvernare, PMP susţine Guvernul Orban în Parlament, iar faptul că unii colegi din PMP au acceptat invitaţia miniştrilor PNL de a se alătura echipei lor nu este decât un gest absolut firesc de a pune la dispoziţia Cabinetului Orban câţiva profesionişti din PMP. Deci, nu este PMP la guvernare, doar că am luat de comun acord decizia de a le permite câtorva colegi care au fost, subliniez, invitaţi să facă parte din echipa unor miniştri din Guvern şi aşa a fost cooptată în echipa de la Ministerul Muncii colega noastră Ioana Constantin„, a spus preşedintele PMP.

Întrebat dacă urmează şi alte numiri în Executiv din partea PMP, Tomac a arătat că mai sunt ”câţiva colegi care au acceptat invitaţia de a face parte din echipa unor miniştri din Guvernul Orban”.

„Sunt foarte puţini colegi care, repet, au acceptat această invitaţie, nu pot să vă dau un număr, dar să nu credeţi că a descălecat PMP în Guvern. (…) Noi avem un protocol semnat înainte de votul de învestire a Guvernului Orban. Sunt 10 puncte pe care colegii din PNL şi-au asumat că le vor susţine, printre cele mai importante sunt cele legate de extinderea reţelei de gaze către populaţie, bineînţeles, revenirea la alegerea primarului în două tururi şi alte obiective pe care ni le-am asumat împreună că le vom promova. Deci, există şi acest fel de colaborare între partide şi pentru un Guvern care are mandat până la alegerile parlamentare, fie la termen sau nu, considerăm că este o chestiune absolut normală şi firească, dar Guvernul este al PNL şi noi doar susţinem în Parlament acest Guvern şi nu facem parte din guvernare pentru că nu avem nici miniştri, doar câţiva colegi care, repet, au fost invitaţi de miniştri să lucreze împreună”, a explicat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri