Caută
Close this search box.

Tomas Ryde, făcut praf după ce Rusia și Suedia au spulberat România. ”A destrămat echipa. Nu are ce căuta aici”

România – Rusia 18-27 și România – Suedia 22 – 34. la CM de handbal feminin din Japonia.

Rezultate incredibile. APROAPE FĂRĂ PRECEDENT ÎN ISTORIA ECHIPEI NAȚIONALE FEMININE DE HANDBAL, CARE, DE PILDĂ, ÎN ANUL 2005 DEVENEA VICECAMPIOANĂ MONDIALĂ, pierzând la luptă, 23-28, finala CM, la St. Petersburg, chiar cu echipa gazdă, Rusia, sub ochii președintelui Putin aflat în tribune…

Maricel Voinea, un nume greu al handbalului românesc, multiplu medaliat olimpic și mondial, l-a făcut praf – și pe bună dreptate – pe selecționerul Tomas Ryde, chiar după eșecul usturător cu Rusia, care ne-a scos din calculele calificării în semifinalele Campionatului Mondial.

”Acest antrenor nu are ce căuta la naționala României. Acest Tomas Ryde, sau cum îl cheamă, a destrămat echipa. De ce avem moda aceasta cu antrenorii străini? Fetele au mare potențial, dar ceva nu funcționează cum trebuie.

Înainte, în vremurile bune, îi învățam handbal pe francezi, spanioli, portughezi. Iar acum ne ”scot” din sală când ne prind. Este trist, dar foarte adevărat. Acești antrenori sunt mercenari. Vin, iau banii și pleacă fără rezultate”, a spus Voinea, pentru Prosport.

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Rusiei, cu scorul de 27-18, iar marți de Suedia, cu 34-22, după un meci lipsit de orice istoric, în  grupa principală II, la Campionatul Mondial din Japonia. Tricolorele rămân cu 0 puncte în grupă şi pierd orice şansă în drumul spre primele 8 locuri, ca să nu mai vorbom de medalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri