Caută
Close this search box.

Trump este acuzat de antisemitism după ce i-a numit „criminali brutali” pe unii dezvoltatori imobiliari evrei

donald trump

Asociaţii evreieşti americane îl acuză pe Donald Trump de antisemitism, după ce acesta i-a catalogat pe unii alegători evrei din sectorul imobiliar drept ”criminali brutali” care vor vota cu el pentru a evita să le fie impozitată averea.

Locatarul Casei Albe s-a plâns de asemenea de faptul că unora dintre evrei ”nu le place suficient Israelul”, într-un discurs pe care l-a susţinut în weekend la o reuniune a Consiliului Israelian American (IAC) în Florida, în faţa unei mulţimi de susţinători, potrivit News.ro.

„Voi (evreii) sunteţi mulţi în sectorul imobiliar, pentru că eu vă cunosc foarte bine. Voi sunteţi nişte criminali brutali. Deloc simpatici. Dar trebuie să votaţi cu mine, n-aveți de ales. Nu veţi vota cu Pocahontas (porecla dată de Trump democratei Elizabeth Waren). Pot să vă spun că nu veţi vota pentru impozitarea averii”, a declarat el în faţa mulţimii.

„Pe unii dintre voi nu vă iubesc deloc, de fapt. Iar voi veţi fi cei mai mari susţinători ai mei, pentru că veţi da faliment în vreo 15 minute dacă ei (democraţii) obţin” preşedinţia, a continuat Trump, provocând râsete în rândul publicului.

Directoarea executivă a Consiliului Democrat Evreiesc din America Halie Soifer a catalogat declaraţiile preşedintelui, într-un comunicat, drept ”dezgustătoare şi sectare”.

„Declaraţiile profund ofensatoare ale lui Trump, inclusiv repetarea absurdă a unor stereotipuri negative, folosite în mod istoric pentru a-i ţinti pe evrei, nu fac decât să ne consolideze convingerea că Donald Trump este cea mai mare ameninţare la adresa evreilor americani”, a susținut ea.

„Acesta nu este nici măcar un antisemitism codat (…). El a spus asta. Cu voce tare. Într-o sală plină de evrei”, a denunţat scriitorul rabin Danya Ruttenberg.

O asociaţie progresistă de apărarea evreilor, J Street, l-a acuzat pe Trump, pe platforma socială Twitter, de faptul că este ”incapabil să se adreseze publicului evreiesc fără să plonjeze în puţul adânc al declaraţiilor antisemite care îi modelează viziunea asupra lumii”.

Sursa: News.ro

Un răspuns

  1. asta este trump. pus la punct cu noile informatii ale vremii ce au inceput sa apara de vre-o cativa ani si banate bineinteles pe youtube recent. cand istoria este scrisa de victoriosi ai parte de multe minciniuni la adresa invinsilor. una din minciuni ar fi fost ca nu au fost 6 mil de evrei omorati ci numai cateva sute de mii. 6 mil de evrei , cifra ca atare era dintr-o profetie evreiasca repetata de demult , inca de la 1850 in anumite ziare. lor trebuie sa le iasa profetiile: „si poporul evreu va avea un mare sacrificiu de intampinat. vor fi 6 milioane de evrei morti”. de asemeni in germania se traia pe timpurile alea se traia si mai bine decat in america. muncitorii erau respectati si aveau parte de concedii pe yahturi. asemanarea cu comunismul foametei facuta de unii nu e deloc adevarata. alte lucruri legate de evrei satanisti. asa zisii evrei rai care au un fel de a fi rau in societate prin practici sataniste. nu sunt nazist sunt democrat dar adevarul trebuie respectat intotdeauna. si probabil ca nazistii erau mai buni aliati ai vestului decat bolsevicii. si churchill a spus ca : „i’m afraid we killed the wrong pig”. un statement foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri