Caută
Close this search box.

Uber Eats: Cele mai populare feluri de mâncare sunt tacos, pizza, poke şi shaorma

În casamentul de anul acesta al celor mai populare feluri de mâncare din Europa şi Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), pe primul loc s-a clasat tacos, fiind urmat îndeaproape de pizza, poke (o reţetă hawaiană bazată pe peşte crud) şi shaorma, iar seminţele de in vor fi la mare căutare în 2020, potrivit datelor transmise, marţi, de platforma Uber Eats.

Când vine vorba de preparatele speciale preferate de utilizatorii Uber Eats, în top se regăsesc Lotus, Mochi (desert japonez pe bază de orez) şi Bibimbap (o reţetă coreeană bazată pe orez alb cald cu legume şi condimente).

Tendinţe gastronomice ale anului 2020

În 2019, la mare căutare în aplicaţia Uber Eats au fost seminţele de in, un aliment care va fi din ce în ce mai prezent în meniurile restaurantelor din regiunea EMEA, în 2020.

”Produsele care conţin ulei de cânepă vor fi din ce în ce mai prezente în meniurile restaurantelor din Europa, în timp ce kombucha va deveni băutura preferată a europenilor. Jackfruit-ul (care şi-a pierdut din popularitate anul trecut) şi tempeh-ul (produs indonezian pe bază de soia) revin în topul alimentelor preferate de  vegani şi flexitarieni, surclasând seitanul şi tofu”, se arată în comunicat.

Înlocuitorii pentru lapte şi carne câştigă teren, consideră Jeanette Mellinger, Head of Uber Eats User Research.

”Ceea ce a început ca un trend anul trecut a devenit mai popular anul acesta: înlocuitorii pentru lapte şi carne câştigă teren, iar consumatorii caută tot mai des alimente benefice pentru sănătate, aşa cum sunt seminţele de in. În timp ce popcornul devine tot mai popular, mai am observat că unele preparate veggie rămân constante în topul preferinţelor. Utilizatorii noştri continuă să se bucure de dovleac, ciuperci şi usturoi – şi, având în vedere această tendinţă globală de a mânca sănătos, nu credem că vor dispărea prea curând din topuri”, a spus Jeanette Mellinger.

Cele mai noi tendinţe gastronomice în 2020 vor include alimente precum in, ulei de cânepă, kombucha, usturoi, gălbiori (Ciuperci de chanterelle) şi cacao. Cele mai căutate bucătării în 2020, potrivit Uber Eats, vor fi cea israeliană, scandinavă, etiopiană, coreeană şi armeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri