Fostul premier Viorica Dăncilă a anuntat ca este posibil sa fie exclusa din partid. Paul Stanescu a declarat ca Dăncilă ar fi facut blat cu Klaus Iohannis pentru a candida la prezidentiale.

”Nu ar fi exclus. Acest lucru a devenit o obisnuinta si ma astept la orice. Nu stiu ce voi face, sper sa nu se ajunga la acest lucru. Sper sa existe mai multa intelepciune. De fiecare data am dat afara si ce am castigat? Eu sper sa nu se ajunga la aceasta situatie.

Daca se considera ca e nevoie, asta e. Nu o sa fac din acest lucru un capat de tara. Mi se pare un gest anormal. Am inteles, la o zi dupa alegeri a trebuit sa imi dau demisia, dar acum, dupa doua saptamani sa continuam”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Presedintele interimar a cerut sa nu se mai iasa in atacuri publice la adresa membrilor, dar vad ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate. Vom ajunge la un scor din ce in ce mai mic, daca facem dispute intre noi. Disputele trebuie sa le avem cu PNL”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stanescu, sugereaza ca decizia Vioricai Dăncilă de a candida la Presedintie a fost luata in urma unei discutii cu Klaus Iohannis.

„Cu doamna Dăncilă am avut o discutie tete-a-tete, inainte de a accepta propunerea de a fi presedinte executiv, dupa europarlamentare. Am rugat-o doua lucruri: unu, sa nu facem congres in 2019, ci in ianuarie-februarie 2020, si doi, i-am spus sa nu candideze. Am batut palma, doamna a fost de acord. Intelegerea a durat foarte putin, sapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul in Diaspora, in formula Dăncilă-Fifor-Stanescu-Ciolacu-Teodorovici.

Dupa intalnire, domnul presedinte a rugat-o pe doamna premier sa stea de vorba cu dumneaei, cateva minute. Cred ca au stat 20 de minute, daca nu o jumatate de ora. Ajungand la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus ca vrea Congres imediat. Eu i-am spus ca pe mine m-a pierdut, in conditiile date. Eu m-am retras si am vazut cu totii ce a urmat“, afirma Stanescu intr-un interviu pentru Realitatea de Olt.

„La un moment dat, doamna Dăncilă chiar a vrut sa ma dea afara, sa ma elimine din partid pentru ca n-am facut altceva decat sa spun ce cred ca este bine pentru partid. I-am spus ca raman devotat partidului, ca nu amestec prieteniile atunci cand este vorba despre partid. Sunt omul care reuseste sa faca aceasta diferentiere atunci cand e vorba de partid“, a mai spus Paul Stanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here