Caută
Close this search box.

Un al doilea agent al FSB a murit, după atacul armat de joi, din Moscova

Un al doilea agent al serviciilor de securitate rusești (FSB) a murit după ce un bărbat a deschis joi focul în apropierea sediului acestei instituții, în centrul Moscovei, au anunțat vineri autoritățile, citate de AFP.

Până acum, bilanțul era de un mort și cinci răniți, dar Comitetul de anchetă a anunțat într-un comunicat că un al doilea angajat al FSB „a fost transportat la spital în stare gravă, unde a decedat”.

Acesta nu făcea parte din primul bilanț, care rămâne deci de cinci răniți, printre care un civil, potrivit Comitetului de anchetă.

Joi seara, un bărbat a deschis focul în apropiere de piața Lubianka din Moscova, unde se află impozanta clădire care adăpostește FSB, moștenitorul KGB. Acesta a fost ucis la puțin timp după ce a început să tragă.

Comitetul de anchetă a confirmat și identitatea atacatorului, dezvăluită anterior de presa rusă: este vorba de un bărbat de 39 de ani numit Evgheni Maniurov, care locuia în regiunea Moscovei.

Potrivit Hotnews.ro, acesta locuia în Podolsk, un oraș cu 300.000 de locuitori la sud de Moscova. Amator de tir sportiv, acesta lucra ca gardă se securitate, in special la ambasada Emiratelor Arabe Unite.

Atacul a avut loc în contextul în care Rusia celebrează în 19 decembrie ziua agenților de contraspionaj militar iar în 20 decembrie ziua agenților din serviciile de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri