Caută
Close this search box.

Un lider PSD susţinea că se va duce la Antena 3 şi-i va da 10.000 de euro lui Mihai Gâdea 

psd

Stenograme aflate in dosarul Mafiei PSD de la Arad arata ca lideri ai PSD au luat in calcul posibilitatea sa achizitioneze o campanie mediatica la Antena 3 prin care sa se rafuiasca cu alti pesedisti rivali.

Presa locala a criticat faptul ca Cristian Ispravnic, director general DRDP Timisoara si consilier judetean al PSD Arad, a promovat in functie un director care fusese condamnat penal.

Liderii PSD Arad i-au banuit pe cei de la PSD Caras-Severin ca au ordonat aceasta campanie mediatica, aratand cu degetul spre Mirel Pascu, vicepresedintele PSD Caras-Severin.

Confirmand suspiciunile, directorul economic al DRDP Timisoara, Aurel Costin Purceld (provenit din PSD Caras-Severin), arata ca are posibilitatea de a plati o campanie mediatica la Antena 3, deranjat de influenta pe care PSD Arad o are in DRDP:

„Eu i-am zis lui Mircea, io… daca ma mai musca mult lumea de cur, printre care si colegii tai de la Arad, eu scot 10.000 de euro din buzunar si ma duc la Antena 3… Eu nu ma duc la o fituica din asta, aicea, sa… Eu scot 10.000 de euro din buzunar, ca-i am, ma duc la Antena 3 si-i dau lui Gadea… si… si trei… si trei zile vorbesc numa’ de … nu… numai de Lu… Lucaciu, de Ispravnic, de cine vreau eu!”

Cristian Horgea il domoleste: „Nu intra in discutie schimbarea dumneavoastra”.

Aurel Costin Purceld ii spune ca si organizatia PSD Timisoara este nemultumita ca a fost numit un condamnat intr-o functie de conducere, deoarece aduce prejudicii electorale organizatiei.

„Pentru ca… pentru ca astia de la Timisoara s-or suparat intr-adevar cand o vazut articolu’… Astia de la Timisoara s-o suparat. O zis, ba, las-o-n p… mea, bine ma ca nu oamenii nostri, nu stiu ce. si oamenii lor si uite asa si uite asa si pana la urma scrie si presa locala ca sa pierdem noi voturi…La fel, ca sa piarda Timisul voturi. Si o ….chestii de genul asta,” explica Purceld, citat in stenogramele publicate de ziare.com.

Potrivit interceptarilor, organizatia PSD Arad a intrat in conflict cu organizatia PSD Caras Severin din cauza ca Mirel Pascu, vicepresedintele PSD Caras-Severin voia sa ocupe postul de sef al Deprtamentului Venituri din DRDP Timisoara si alte 4-5 posturi de controlori de trafic.

Cristian Horgea ii explica deputatului Adrian Todor: „Ii deranj mare la Caras. A…iti mai spun eu niste chestii, ca el mai ceruse, ca vrea posturi de controlori de trafic, a…domnu’ Mirel. Stii?”

Raspunsul parlamentarului: „Vrea sa faca bani adica, pe romaneste”. Membrii PSD Arad erau insa suparati ca cei din Caras Severin voiau posturile de controlor de trafic in localitatea Moravita, din judetul Timis.

„Ca in Moravita, zic ba hai sa vezi ca Moravita nu-i judetul Caras, ii in judetul Timis …(neinteligibil- n.red.)… ca si mine, asa i-am zis”, spune Mircea Lucaciu.

Potrivit procurorului DNA care a instrumentat ancheta in acest caz, investigatiile efectuate in aceasta cauza au scos in evidenta modul in care organizatiile judetene de partid, prin organele de conducere ale acestora, „au reusit sa acapareze institutii ale statului, organizand un proces amplu de colectare pe cale ierarhica a unor sume de bani provenite din surse ilicite, indeosebi din comiterea unor infractiuni de coruptie, bani care urmau sa fie depusi la casieria organizatiei judetene de partid”.

Anchetatorul atrage atentia asupra unei interceptari, in care presedintele PSD Arad, Dorel Caprar, si-a manifestat intersul chiar si pentru ocuparea posturilor de muncitori necalificati in cadrul DRDP Timisoara si a solicitat lista cu posturile vacante: „Ne intereseaza necalificatii, ca…”

Acest lucru ar arata amploarea fenomenului infractional prezent in cadrul unei institutii publice.

Intr-o alta discutie, Bogdan Munteanu ii explica unui candidat dispus sa dea bani pentru ocuparea unui post care este situatia: „In eventualitatea in care ma intreaba astia de la partid sau directoru’… Cand se vor face listele… Cat ai zis sa le spun? … Ca totu’… mecanismul e facut pentru partid, pentru altceva… Nu pentru mine personal”.

O alta discutie elecventa vizeaza nemultumirile inculpatilor de a avea obligatii mai mari la partid, fata de alte persoane cu functii mai mari, dar care nu cotizeaza cat ei.

„Da, ma, da stii de ce-s suparat, ca eu mi-s prostul de servici, stii ca asta am vorbit si cu Horgea, pentru ce p… mea tre sa dam din start atatia bani in p… mea si altii asta, f… in gura sa-l f…, am io mai multi bani ca altii. Da, de ce? Stii? Vine ala de la Finante cu o sticla de whisky, f… gura ma-tiii sa-ti f… pai f… gura ta de piticot, a, ca te arunc in cap,” spunea Mircea Lucaciu.

Procurorul DNA precizeaza ca politicienii si-au facut un sistem de colectare a mitei de la controlorii de trafic, ca taxa de protectie pentru mentinerea in functie. El da explu o afirmatie facuta de Cristian Horgea, intr-o discutie cu deputatul Adrian Todor, care se afla chiar in Parlamentul Romaniei, pe fundal se aud dezbaterile.

„Ei, astia ce lucra la cantar is tati… sa cred smecheri, sa dau… sa asta… Ca…asa. Dar ei or avut nesansa, de vreun an si ceva, sa cunoasca politicieni. Intelegi? Si..aia, din p… (rade- n.red.)… din pacate pentru ei, is un pic mai hoti ca ei! Adica, mai smecheri!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri