Caută
Close this search box.

Unul dintre vecinii României a adoptat bugetul de stat cu deficit zero

deficit zero

Guvernul a aprobat bugetul de stat pentru 2020, care prevede că economia va înregistra o creştere de 3,7% iar inflaţia se va situa la 2,5%, informează agenţia de presă PAP.

Bugetul prevede că anul viitor veniturile vor fi egale cu cheltuielile, la 435,5 miliarde de zloţi (102 miliarde de euro sau 113 miliarde de dolari).

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a subliniat că bugetul pentru anul viitor este unul orientat spre creştere şi care asigură continuarea finanţării pentru programele de asistenţă socială.

„În contextul turbulenţelor din jurul nostru, inclusiv Brexit, încetinirea creşterii economice în zona euro şi disputele comerciale dintre China şi SUA, acest buget stabil şi echilibrat ne oferă un sentiment de confort şi o plasă de siguranţă pentru 2020”, a declarat Morawiecki.

Anterior, premierul Morawiecki a declarat că bugetul pe 2020 va fi primul buget al Poloniei fără deficit de după căderea comunismului şi începutul reformelor de piaţă în urmă cu trei decenii.

Potrivit celor mai recente date, economia poloneză a înregistrat o creştere de 3,9%, în trimestrul al treilea al acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri