Caută
Close this search box.

VIDEO Accident aviatic în Kazahstan: Un avion cu 95 de pasageri la bord s-a izbit de o clădire cu 9 etaje

Un avion al companiei Bek Air cu 95 de pasageri şi cinci membri ai echipajului la bord s-a prăbuşit vineri în apropierea oraşului Almaty, în Kazahstan, înregistrându-se cel puţin 15 morţi, potrivit autorităţilor din această ţară situată în Asia Centrală, scrie Reuters.

De asemneanea, până la această oră, 22 de persoane se află în stare foarte gravă

Avionul care se îndrepta spre capitala Nur-Sultan „a pierdut altitudine în timpul decolării şi a lovit un gard din beton” înainte de a se izbi de o clădire cu două etaje, a informat Comitetul aviaţiei civile din Kazahstan într-un comunicat.

Potrivit comitetului de urgenţă, cel puţin 9 persoane şi-au pierdut viaţa. Guvernul şi aeroportul din Almaty au făcut cunoscut că serviciile de urgenţă caută supravieţuitori la locul accidentului.

Avionul aparţinea companiei kazahe Bek Air care operează cu o flotă de aparate tip Fokker 100. Comitetul aviaţiei a anunţat că suspendă toate zborurile cu acest tip de aparat până la finalizarea unei anchete.

„Responsabilii vor fi pedepsiţi potrivit legii”, a scris pe Twitter preşedintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, exprimând condoleanţe victimelor şi familiilor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri