Caută
Close this search box.

VIDEO. Caz TULBURĂTOR în Rusia. Capacul de sticlă care proteja un meteorit din muzeu a început să plutească fără motiv

Un fenomen straniu s-a produs recent în zona orașului Celiabinsk din Rusia, unde un meteorit a căzut în 2013, provocând rănirea a peste 500 de persoane, majoritatea având nevoie de îngrijiri medicale. La mai bine de 6 ani de atunci, capacul de sticlă ce protejează corpul celest aflat în muzeul de istorie a Universității Uralul de Sud, a început, pur și simplu, să plutească fără motiv câțiva centimetri, după care s-a așezat la loc.

Capacul de sticlă care proteja meteoritul a început să plutească. Oamenii de știință nu au explicații pentru acest fenomen

Incidentul bizar a avut loc în weekend-ul trecut, spre uimirea specialiștilor, care dezvăluie că nu reușesc să găsească, cel puțin deocamndată, nicio explicație. În ceea ce-i privește pe vizitatori, cei mai mulți dintre aceștia nu au remarcat elevația, întrucât fenomenul s-a produs într-un ritm lent, foarte greu sesizabil, potrivit directorului muzeului, citat de agenția de stat RIA Novosti.

Ar putea fi o defecțiune. Echipamentele noastre ridică capacul de sticlă, deci cumva a fost implicat în elevație”, a explicat Vladimir Bogdanovsky. Totodată, specialistul exclude varianta unei farse, în ciuda faptului că imaginile postate pe rețelele de socializare au stârnit numeroase controverse în acest sens.

Singurul panou de control responsabil de capacul de sticlă se află încuiat într-o cutie supravegheată video. Nu avem nicio explicație legat de cine a ridicat capacul și cum anume. Faptele au avut loc, dar nu ni le putem explica încă”, a mai declarat directorul muzeului în presa rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri