Caută
Close this search box.

Vine iarna! Un val de aer polar intră în România

Iarna pe care o așteptau mulți dintre români vine în ultimele zile din an, anunță meteorologii ANM, citați de digi24.ro. Un front de aer rece, polar, va pătrunde din sud-estul Europei și va afecta inclusiv România.

Valul de aer polar va afecta în special coasta Adriatică a Balcanilor, însă meteologii spun că va ninge și în Carpați, unde, în anumite zone, stratul de zăpadă va ajunge la 50 de centimetri.

În privința precipitațiilor, vor mai apărea, la noapte, mâine și poimâine (vineri și sâmbătă n.r.). Vorbim de ninsori la munte, iar în Moldova, Transilvania, Maramureș, încet-încet, pe lângă ploi să apară și lapoviță și ninsoare treptat. (…) Regimul termic va fi unul de iarnă. Până acum, luna decembrie ne-a adus temperaturi cu mult peste media perioadei, motiv pentru care și în acest moment, până pe 25 decembrie, vorbim de o medie climatologică de plus 3.8 față de media aceleiași perioade față de anii 1980-2010. Sâmbătă spre duminică și duminică spre luni, vorbim de -8…-10 grade în Transilvania, până la 0 grade în zona litoralului și în Capitală urmând să apară valori negative de -2 grade. În Capitală, așteptăm să ningă slab cantitativ, duminică dimineață și pe zi”, a spus Mihai Timu, meteorolog ANM, la Digi24.

Iarna se va termina după Anul Nou, mai spun meteorologii, atunci când ne vom întoarce la temperaturile peste mediile normale ale perioadei, cu care ne-am obișnuit deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri