Caută
Close this search box.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: „Am 44 de ani. Cum ar fi să auziți că mă PENSIONEZ anul viitor?”

violeta alexandru

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a explicat, duminică seară, de ce salariile din sistemul public nu ar trebui să mai fie cumulate cu pensiile și cum, astfel, tinerii absolvenți ar avea mai multe șanse să își găsească un loc de muncă în instituțiile publice:

”Eu am 44 de ani. Cum ar fi să auziți de mine că mă pensionez anul viitor? După care imediat revin la o instituție publică ca să mă angajeze? Pe un loc pe care ar fi candidat și un tânăr absolvent, de exemplu. Salariile din sistemul public sunt astăzi deosebit de atractive, pe lângă siguranța locului de muncă”, a scris ministrul Muncii, într-un mesaj pe Facebook.

Violeta Alexandru a mai declarat și că există un trend general european în care vârsta de pensionare crește pentru că oamenii își doresc să rămână cât mai mult în domeniul în care activează și că trebuie ajutați doar cei care nu mai pot munci:

Nu este corect ceea ce se întâmplă. Să avem curajul să recunoaștem. Peste tot în lume sistemul de pensii este gândit să-i ajute pe cei care nu mai pot lucra. Pe ei statul trebuie să îi respecte; să aibă grijă de ei.

Lucrez la un proiect de lege pentru interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul public. Celor vizați, celor apți de muncă, nu le interzice nimeni dreptul la muncă. Li se cere să opteze între salariu la stat și pensie. Sau, după pensionare, dacă sunt apți de muncă, pot completa veniturile în privat.

Oricum, pe legislația actuală (și sunt persoane), cei la limita vârstei de pensionare își pot prelungi puțin activitatea. În toată Europa se simte o tendință de creștere a vârstei de pensionare, atunci când oamenii doresc și pot să mai rămână în activitate. Respectul meu sincer pentru toți cei care vor să muncească.

Propunerea va ține cont de situația celor cu pensii mici, chiar sub salariul minim brut. Problema trebuie pusă în mod transparent și corect. Să nu sufere cei cu venituri mici. O asemenea măsură respectă deciziile Curții Constituționale care a cerut să nu se afecteze drepturi, cum ar fi dreptul de a fi ales, indiferent de vârstă”, a transmis ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri