Caută
Close this search box.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, şi-a făcut PUBLIC numărul de telefon

Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este printre foarte putinii ministri care si-au facut public numarul. Ea a declarat ca primeste zilnic peste o mie de mesaje de la pensionari.

”Vad ca se lucreaza intr-un ritm alert in casele locale de pensii si vom avea o comunicare publica. Exista o problema pe care fostul guvern a ignorat-o, m-am aplecat asupra ei cu toata seriozitatea, vad deja rezultate, le-am si comunicat, urmeaza sa prezint noile cifre de unde rezulta ca acest numar s-a redus simtitor. Nu inseamna ca nu ma preocupa si respectarea termenului pentru cei care-si primesc prima pensie.

Si-n acest sens, am foarte multe semnnale de la pensionari, imi comunica, in fiecare zi, peste 1.000 de mesaje cu privire la problemele pe care le intampina in relatia cu personalul caselor locale de pensii si-n relatia cu situatia cu care se confrunta si anume de intarziere. Luam masuri cu privire la fiecare aspect, se observa deja o imbunatatire, dar n-o sa ma opresc aici, voi face in asa fel incat sa avem un numar cat mai redus de situatii in care oamenii sa astepte cu lunile pentru o decizie de recalculare sau pentru a primi prima pensie”, a declarat Alexandru.

Numarul de telefon al ministrului Muncii apare public pe pagina ei de Facebook.

„Numarul mobil este platit din bani publici si deci trebuie sa fie public. Dialogul cu publicul este foarte util”, a declarat recent Alexandru pentru Q Magazine.

Mai sunt doar inca doi ministri care si-a facut public numarul de telefon: Costel Alexe si Ion Stefan.

11 răspunsuri

  1. Doamnă Ministru,
    Reprezint o firmă din Târgoviște (Stilex Invest SRL, CUI 15241210) care are o angajată cu jumătate de normă (4 ore pe zi, la salariul minim pe economie) și care este angajată și la altă firmă tot cu 4 ore pe zi, la salariul minim pe economie la o intreprindere individuală, ca vânzătoare. In ambele firme desfăsoară aceeasi activitate, vânzătoare produse nealimentare, asigurându-și un salariu minim pe economie din două jumătăți de normă. Drepturile sale sunt aceleasi cu ale unui angajat cu normă întreagă, cu acelasi salariu, respectiv la pensie se consideră norma întreagă lucrată, la șomaj la fel, numai la șomajul tehnic dv. ați dispus ca cei care au mai mult de un contract de muncă să opteze pentru șomaj tehnic doar pentru unu contract. In cazul angajatei, Marian Nicoleta, din Târgoviște și-au suspendat activitatea pe perioada stării de urgență ambele firme la care lucra, dar nu ar putea primi decât 75% din salariul de la un singur contract, adică 75% aplicat doar unei jumătăți din minimul pe economie, ceea ce este nedrept și discriminatoriu. Pe moment a trebuit să trimit angajata in somaj, nu tehnic, pentru că era mult dezavantajată de precizările actuale. Vă rog să acordați și ei dreptul la șomaj tehnic cu 75% din ambele contracte, încât să poată primi 75% din salariul întreg avut până acum, adică din minimul pe economie cu sporurile aferente, legale.
    Dar vă rog să soluționați în timp util problema , încât să mai pot anula decizia de șomaj și să emit și pentru ea decizie de suspendare cu șomaj tehnic, inclusiv să solicit îndemnizația respectibvă la AJOFM, așa cum ar trebui să beneficieze , de aceeași protectie socială ca și colegele ei, care au lucrat cu normă întreagă pe o singură firmă, dar la fel, și au contribuit similar.
    Am sunat mereu la nr dv.de collcenter și nu am obținut o soluție.
    Vă mulțumesc !

    Maria Popescu
    TÂRGOVIȘTE
    Tel. 0720540515

  2. Cucoana Violeta Alexadru, n-ai vrea sa-ti dai demisia sa scapi de toate raspunderile? Probabil ca nu, pentru ca oricum nu faci nimic pentru bani multi. Cand te uiti in oglinda, nu ti se face greata? Se pare ca aceasta calitate si caracteristica a ta este aplicabila la tot cabinetul mandolinei. Rusine sa va fie.

  3. Alo, Violeta Alexandru, de ce te-ai dus in Germania, ca sa faci o excursie si sa tai frunze la caini? De ce nu sti sa accepti critica atunci cand pupulatia este nemultumita de performanta ta? Un om integru, cu educatie si cu bun simt accepta critica, mai ales un on politic. Pe ce lume traiesti tu? Esti capabila sa faci ceva bun pentru romani? Daca nu, i-ati valea de la palatul Victoria, marș de unde ai venit.

  4. Doamnă Ministru, Hotarare nr.907 din 31 mai 1956 privind stabilirea timpului de lucru sub 8 ore pe zi pentru anumite categorii profesionale. Leg. 31/1991, privind stabilirea duratei timpului de lucru sub 8 ore pe zi pentru salariatii care lucreaza ăn conditii deosebite-vatamatoare,grele sau periculoase. Hotarărea 125 din 28 august 2003. Noi cei care am lucrat 6 ore pe zi la Combinatul Chimic VICTORIA(V.I.STALIN*VIROMET VICTORIA) , suntem egali cu cei care au avut program de 8 ore pe zi.Grupa 1 noi grupa 1 ei smecherie PSD-istă. 20 de ani am lucrat la instalatia Acid sulfuric,schimbatori de ioni,anioniti,fenolit,acid azotic,divinilbenzen,hidrazina,paraformaldehida. Normal ar fi fost ca ,noi sa beneficiem de conditii speciale la terminarea activitatii,iar cei cu program de 8 ore trecuti în grupa 1 sa fi beneficiat de conditii deosebite daca asa au dorit mafiotii din PSD. Dumneavoastra puteti corecta aceasta hotie?

  5. BUNA ZIUA,Ma numesc Vladulescu Ana din Caransees si am o vechime in munca de33 ani 2 luni si14 zilesi 4ani 11 luni la gr II de munca.AM IESIT LA PENSIE ANTICIPATA CU DIMINUARE DE 45%IN FEBRUARIE2015. Acum cu noiembrie 2019 sunt la limita de varsta.Vreau sa stiu de ce nu mi s-a calculat si grupa.INDICELE DE CORETIE ESTE DE 1.07.Va multumesc.Astept raspuns

  6. Buna ziua,Ma numesc Vladulescu Nicolaie,am lucrat 35 ani la Revizia Vagoane din Caransebes.Am iesit la pAm fost angajat pana la01.072009.Am lucrat20ani 3 lunisi 28 zilei in gr Isi 5ani 10luni gr II,RESTUL IN CONDITII NORMALE.AM fost angajat di 01.07.1974Majorarea OUG209/2009=0.38318.PENSIA MEA ESTE ACUN DE 2649 ron-10%=2584.Cred ca nu mi-au fost acordate corect grupele.Astept raspuns.Va multumesc.

  7. Conform legii 127/2019 contestatiile la decizia de pensionare se fac NUMAI in insanta , iar in cazul nefericit in care pensionarul pierde va plati si cheltuieli de judecata . Aceasta e o modalitate de <> Vi se pare corect ? Daca nu ce masuri luati , cand, si nu uitati de cei care au depasit termenul de contestare de 45 de zile, pentru ca nu au avut curaj sa conteste in instanta de judecata dni motivul expus mai sus !!!!!

  8. Mi s-a gresit pensia in1990 si pana astazi s-au strans la -activ-cel putin 12 greseli!!Dupa peste 60 de interventii-solicitari de corectare a acestora la toate nivelele totul a fost in van!!Dupa cereri de indreptare-fara succes-la nivele inferioare mi-am adresat randurile spre intrajutorare catre r.plumb,o.vasilescu,m.budai,VIOLETA ALEXANDRU ,in van ca nu le parveneau si porneau pe bine cunoscutele-nivele inferioare(casa de pensii a sect.2 relatii cu oamenii-de fapt nerelationare ale cnpp si m.muncii unde fara jena se inmormantau (nici o argumentare al refuzului si desigur nici o corectie!!) OI AVEA NOROCUL CELOR DOUA VARSTNICE DIN ALBA SPRE OBTINEREA PENSIEI REALE SI CORECTE DUPA PIERDERI 30 DE ANI??!! DA,PARE INCREDIBIL-DAR ASTA AFOST SI INCA ESTE!

  9. Domnul Florin Chelu are perfecta dreptate . De ce greseala celor de la Casa de pensii trebuie rezolvata in instanta?

  10. STIMATA DOAMNA MINISTRU,
    Sunt Bodor Ileana, din Salaj.
    Din disperare apelez la dvs., deoarece nu mai am solutii. Pensie anticipata, nu, boala, nu, incadrare nu, ingrijire mama bolnava, nu, social, nu, urmas, nu. La toate sunt respinsa mereu. Situatia mea este urmatoarea: nascuta in mai 1961, as avea dreptul la pensie de varsta, in 2023. Vechime pana acum, calculata de Casa de Pensii judeteana, 30 ani, din care 6 ani gr. II. Pentru cei 6 ani si ceva gr. II am primit 1 an si 6 luni. Am facut contract cu C.P. si am cotizat peste 4 ani, din 2013 pana in 2018, cand s-au majorat contributiile de nu am mai putut face fata. Acesti 4 ani nu mi se recunosc, in varianta de a iesi la pensie anticipata, pentru ca nu se poate decat in cazul in care as solicita ”pentru varsta”. Intre timp, am ”cumparat”, conform legilor in vigoare, 7 luni, care, ulterior, la insistente, mi le-a socotit. In final, am nevoie de 1 an si 11 luni, pentru anticipata. Am incercat sa ”cumpar” aceasta perioada, care nu am inteles de ce nu se poate. Oricum aproape 2 ani la 500 lei si ceva, se ajunge la o suma enorma pentru mine. Pana acum, am ”imbogatit” cu 15.361 lei, Casa de Pensii. Sa nu vorbim de aroganta, stat in frig, afara, aruncat dosarul inapoi etc. Deci ma inec la mal cum s-ar zice.
    Va rog sa imi explicati de ce nu se socotesc cei 4 ani la care am contribuit. Oare chiar ar trebui sa apelez la un avocat? Dar va dati seama ca situatia mea nu imi permite.
    Nu vreau sa va retin, insa am nevoie de ajutorul dvs.
    Cu mult respect,
    Ileana Bodor.

  11. Buna ziua d.na ministru Violeta Alexandru. – Va rog sa-mi spuneti, de cand se aplica articolul din noua lege a pensiilor, in care se spune ca, – Sotul supravietuitor, pensionar de 84 de ani, are dreptul de a primi 25% din pensia sotiei, pensionara decedata, dupa o casatorie de 54 da ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri