Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este printre foarte putinii ministri care si-au facut public numarul. Ea a declarat ca primeste zilnic peste o mie de mesaje de la pensionari.

”Vad ca se lucreaza intr-un ritm alert in casele locale de pensii si vom avea o comunicare publica. Exista o problema pe care fostul guvern a ignorat-o, m-am aplecat asupra ei cu toata seriozitatea, vad deja rezultate, le-am si comunicat, urmeaza sa prezint noile cifre de unde rezulta ca acest numar s-a redus simtitor. Nu inseamna ca nu ma preocupa si respectarea termenului pentru cei care-si primesc prima pensie.

Si-n acest sens, am foarte multe semnnale de la pensionari, imi comunica, in fiecare zi, peste 1.000 de mesaje cu privire la problemele pe care le intampina in relatia cu personalul caselor locale de pensii si-n relatia cu situatia cu care se confrunta si anume de intarziere. Luam masuri cu privire la fiecare aspect, se observa deja o imbunatatire, dar n-o sa ma opresc aici, voi face in asa fel incat sa avem un numar cat mai redus de situatii in care oamenii sa astepte cu lunile pentru o decizie de recalculare sau pentru a primi prima pensie”, a declarat Alexandru.

Numarul de telefon al ministrului Muncii apare public pe pagina ei de Facebook.

„Numarul mobil este platit din bani publici si deci trebuie sa fie public. Dialogul cu publicul este foarte util”, a declarat recent Alexandru pentru Q Magazine.

Mai sunt doar inca doi ministri care si-a facut public numarul de telefon: Costel Alexe si Ion Stefan.

711 Vizualizări

1 COMENTARIU

 1. Doamnă Ministru,
  Reprezint o firmă din Târgoviște (Stilex Invest SRL, CUI 15241210) care are o angajată cu jumătate de normă (4 ore pe zi, la salariul minim pe economie) și care este angajată și la altă firmă tot cu 4 ore pe zi, la salariul minim pe economie la o intreprindere individuală, ca vânzătoare. In ambele firme desfăsoară aceeasi activitate, vânzătoare produse nealimentare, asigurându-și un salariu minim pe economie din două jumătăți de normă. Drepturile sale sunt aceleasi cu ale unui angajat cu normă întreagă, cu acelasi salariu, respectiv la pensie se consideră norma întreagă lucrată, la șomaj la fel, numai la șomajul tehnic dv. ați dispus ca cei care au mai mult de un contract de muncă să opteze pentru șomaj tehnic doar pentru unu contract. In cazul angajatei, Marian Nicoleta, din Târgoviște și-au suspendat activitatea pe perioada stării de urgență ambele firme la care lucra, dar nu ar putea primi decât 75% din salariul de la un singur contract, adică 75% aplicat doar unei jumătăți din minimul pe economie, ceea ce este nedrept și discriminatoriu. Pe moment a trebuit să trimit angajata in somaj, nu tehnic, pentru că era mult dezavantajată de precizările actuale. Vă rog să acordați și ei dreptul la șomaj tehnic cu 75% din ambele contracte, încât să poată primi 75% din salariul întreg avut până acum, adică din minimul pe economie cu sporurile aferente, legale.
  Dar vă rog să soluționați în timp util problema , încât să mai pot anula decizia de șomaj și să emit și pentru ea decizie de suspendare cu șomaj tehnic, inclusiv să solicit îndemnizația respectibvă la AJOFM, așa cum ar trebui să beneficieze , de aceeași protectie socială ca și colegele ei, care au lucrat cu normă întreagă pe o singură firmă, dar la fel, și au contribuit similar.
  Am sunat mereu la nr dv.de collcenter și nu am obținut o soluție.
  Vă mulțumesc !

  Maria Popescu
  TÂRGOVIȘTE
  Tel. 0720540515

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 5 =