Caută
Close this search box.

Vrancea: Doi morţi, ţinuţi în magazia de lemne de preot pentru că erau prea săraci

Doi morţi au fost ținuţi de preot în magazia de lemne a bisericii. Asta pentru că erau prea săraci pentru capela mortuară, le-ar fi spus parohul rudelor care i-au cerut socoteală. În scandal s-a implicat și primarul comunei, după ce rudele au fost nevoie să plângă mortul în magazina de lemne.

Năstase Icovoiu, de 32 de ani, din Urechești, era beneficiar al Legii 416 de ajutor social și a decedat duminica trecută, din cauza unui hematom pe creier. El a fost transportat la biserica din comună, însă preotul i-a dus trupul neînsuflețit în magazia de lemne, nu în capela mortuară. Explicația preotului, când a fost întrebat de rude de ce a recurs la acest gest, a fost una halucinantă: pentru că este sărac. „Fratele meu a murit duminică, au venit cei de la Criminalistică, au constatat decesul și a fost dus la biserică. Când m-am dus să-l văd, am rămas șocată, pentru că era depus în magazia de lemne, alături de altă persoană decedată, de 51 de ani. I-am spus preotului că știu că are capelă mortuară, dar acesta n-a vrut să-l mute decât după două zile, nu e prima oară când face așa ceva”, ne-a spus Mihaela Icovoiu, sora decedatului.

Primarul comunei, Nicu Bratosin, spune că a aflat de situație și se arată revoltat de decizia preotului. „Nu e normal ca un om sărac să nu aibă parte de o înmormântare creștinească, la fel ca alții. Era un om, nu contează că era sărac sau bogat, trebuie să aibă parte de același tratament din partea bisericii. Noi, ca instituție, dar și eu, ca persoană fizică, ne-am ocupat de plata celor necesare pentru înmormântarea celor doi decedați”, a declarat primarul comunei. Preotul Gicu Petrea nu a putut fi contactat.

Un răspuns

  1. ….ordonanta 13 ..pana lla sapte stie ; te furfuca acul de gamalie …..FSN – eul o IDIOTIME …..hai nu crime !!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri