Caută
Close this search box.

Acuzații la adresa Guvernului Orban, din partea PSD. Opoziția susține că PNL întârzie începerea lucrărilor la două autostrăzi

PSD acuză Guvernul PNL într-o postare pe Facebook că „trimite România înapoi cu 10 ani” şi că promit „eternele studii de fezabilitate în locul demarării de îndată a lucrărilor concrete” pentru autostrăzi.

„Printr-o decizie pur politică, PNL trimite România înapoi cu 10 ani, propunând românilor ETERNELE STUDII DE FEZABILITATE, în locul demarării DE ÎNDATĂ a lucrărilor concrete”, se arată într-un comunicat al PSD publicat pe Facebook.

Social-democraţii mai critică anularea contractelor de parteneriat public-privat pentru autostrăzi şi spun despre Guvernul Orban că „distruge speranţa românilor” de a uni Moldova cu Transilvania printr-o autostradă.

„Din pix, prin decizia de anulare a contractelor de parteneriat public privat pentru cele două #autostrăzi, Comarnic-Braşov şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, Guvernul Orban distruge în mod premeditat speranţa românilor de a uni, cât mai rapid, Moldova cu Transilvania printr-o autostradă.

Ieri Guvernul PNL a anulat o procedură în derulare, fără nicio argumentaţie tehnico-economică şi fără a evalua măcar cele 4 oferte deja existente pentru demararea lucrărilor la Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni”, au mai transmis social-democraţii.

Reacţia PSD vine după ce ieri premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul adoptă o ordonanţă de urgenţă prin care mută marile proiecte de infrastructură către ministerele de resort, pentru a putea debloca aceste proiecte, „îngropate” de fostul guvern prin scheme precum parteneriatul public-privat.

„Suntem pregătiţi cu proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru deblocarea proiectelor de infrastructură de interes naţional precum Braşov-Ploieşti sau autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, care au fost îngropate de fosta guvernare sub formula unor poveşti de tip parteneriat public-privat în cuprinsul unor proceduri care nu aveau nicio şansă de realizare. Suntem pregătiţi pentru deblocarea acestor proiecte astfel încât competenţa pentru realizarea acestor proiecte majore de infrastructură să revină la ministerele de resort”, a declarat cancelarul Ionel Dancă.

Ludovic Orban a solicitat ministerelor ca în decurs de maxim 10 zile după adoptarea ordonanţei de urgenţă să prezinte în şedinţa de guvern un plan de derulare a acestor proiecte.

„Trebuie câteva decizii foarte clare: cum le finanţăm, care suint termenele pentru fiecare etapă, SF (studiul de fezabilitate, n.r.), revizuirea SF, realizarea proiectării, realizarea licitaţiilor aferente fiecărei faze a proiectului, cât durează faza de execuţie. Şi, repet, important este cum finanţăm aceste proiecte, pentru că va fi extrem de important ca aceste proiecte de importanţă uriaşă pentru dezvoltarea economică a României să poată să fie finalizate în cel mai scurt termen posibil”, a declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri