Caută
Close this search box.

Al treilea deces din cauza gripei: Un bărbat de 76 de ani din Hunedoara

Un bărbat de 76 de ani a murit din cauza gripei la spitalul municipal din Hunedoara, a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică din Hunedoara. Este al treilea deces cauzat de gripă în acest sezon, după o femeie de 47 de ani din Buzău și un bărbat de 54 de ani din Dâmbovița.

„Din păcate, primul caz de deces (din județ – n.red.) a fost înregistrat – gripă tip AH1N1, la o persoană de 76 de ani, de sex masculin. Pacientul era internat în Spitalul Municipal Hunedoara, nevaccinat şi cu alte afecţiuni. Bolnavul a primit tratament antiviral„, a precizat Cecilia Birău, medicul şef al DSP Hunedoara.

Potrivit datelor statistice, în săptămâna 6-12 ianuarie, în judeţul Hunedoara au fost consemnate 958 de persoane care au suferit infecţii respiratorii acute, dintre care 314 au fost bolnave de pneumonie, iar pentru 151 a fost nevoie de internare în spital.

În judeţ au fost vaccinate gratuit împotriva gripei 31.840 de persoane, cu aproape 5.000 de oameni mai mult faţă de sezonul rece trecut, potrivit Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri