Consultantul politic Alexandru Coita, fost membru PNL, condamnă excluderea din partid, în ajunul Crăciunului, a unui membru care a participat la o emisiune la Antena 3.

„Ca fost membru al PNL, sunt profund dezamăgit să constat că actuala conducere a partidului permite unor lideri locali să calce în picioare principiile liberalismului și adoptă cenzura ca doctrină oficială.

Am aflat cu stupoare că politologul și istoricul Bogdan Jelea a fost exclus din Partidul Național Liberal pentru vina de a fi participat la o emisiune TV. Atenție, nu pentru ce a SPUS la acea emisiune, ci pentru simpla sa prezență.

Sancționarea abuzivă a unor liberali marcanți constituie un derapaj periculos, care riscă să arunce în derizoriu ideea de democrație în partidul de guvernământ, de la care românii așteaptă acum o direcție și un exemplu pozitiv.

Mă întreb: actualul PNL este același partid care a jurat să apare libertățile fundamentale ale cetățeanului, inclusiv libertatea de exprimare? Sau este doar o coincidență de nume? Mai înseamnă ceva ideea de liberalism în România?

Încă nu este prea târziu ca președintele PNL, domnul Orban, să corecteze acest act discreționar și dictatorial, nedemn de numele și blazonul partidului pe care îl conduce. Altfel, mă tem că riscă să ducă PNL într-o criză democratică majoră, cu consecințe grave asupra sănătății mediului politic din România”, a scris consultantul politic, pe Facebook.

42 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =