Dezinsecția făcută în urmă cu două săptămâni la liceul german din Arad a făcut noi victime: alți 11 copii au ajuns la spital, luni, în prima zi de la redeschiderea școlii. Liceul a fost închis săptămâna trecută, după ce peste 40 de elevi au ajuns la spital cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale, în urma dezinsecției.
Aradon.ro scrie că dezinsecția făcută în urmă cu aproape două săptămâni la Liceul Teoretic „Adam M. Guttenbrunn” din Arad încă are urmări: 11 elevi au ajuns luni la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
Printre aceștia se află două fetițe în vârstă de 11 ani în cazul cărora medicii au recomandat internarea, însă părinții au refuzat. La UPU s-au mai prezentat un băiat de 17 ani, care a fost investigat de medici și lăsat să plece acasă, și un elev în vârstă de 18 ani, acesta fiind momentan internat.
Săptămâna trecută, peste 40 de elevi de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au ajuns la spital din cauza substanțelor folosite la deratizare. Una dintre substanțe avea o concentrație de patru ori mai mare decât cea admisă, iar o alta nu mai este autorizată de câțiva ani.
În urma incidentului, cursurile au fost suspendate, fiind reluate luni.
„Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia„, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.
120 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here