Caută
Close this search box.

Amazon lucrează la un sistem de plată cu palma

Plata cu telefonul sau cu smartphone-ul va fi considerată în curând demodată, dacă cel mai nou proiect Amazon reuşeşte şi ajunge să fie adoptat pe scară largă, relatează News.ro.

Amazon lucrează la un terminal care poate fi folosit în magazinele fizice pentru plata cu palma. Pur şi simplu, în loc de card, smartphone sau smartwatch, utilizatorul pune palma pe un scaner pentru a plăti cumpărăturile sau consumul.

Principiul este unul foarte simplu. Amprenta palmei este unică pentru fiecare om. La fel şi indicatoarele unui card. Astfel, datele unui card sunt “ataşate” imaginii unei palme într-un sistem informatic.

Ataşarea iniţială a cardului se va putea face direct la terminalul de plată. Se va scana palma şi se va atinge cu cardul pentru înregistrarea în sistem a celor două. De la acel moment, pentru plată va fi suficientă atingerea scanerului cu palma.

La fiecare scanare a palmei terminalul identifică persoana, trimite imaginea către sistem, care găseşte cardul aferent şi operează plata.

Plata cu palma ar fi mai comodă, mai practică şi mai naturală decât cu orice obiect. Clientul nu ar mai trebui să scoată din portofel cardul sau din buzunar telefonul ori să întoarcă în mod incomod încheietura mâinii pentru a plăti cu ceasul. Nici nu ar trebui să mai aibă grija mijloacelor de plata sau să se trezească la casă că nu are cardul la el.

Proiectul este dezvoltat în colaborare cu Visa şi este testat în prezent în magazinele fizice Amazon Go şi Whole Foods.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri