Caută
Close this search box.

Americanii au blocat al patrulea convoi rusesc spre Siria

Tensiunile dintre forţele militare ale SUA şi Rusiei pentru controlul asupra câmpurilor petrolifere din nord-estul Siriei se intensifică. Trupele americane au blocat duminică un convoi rusesc care încerca să ajungă în aceste zone, informează Daily Sabah.

Este a patra oară în doar opt zile când are loc un astfel de incident. Duminică, zece autovehicule blindate ale SUA au oprit un convoi militar al Rusiei, în vestul provinciei Al-Hasakah, care încerca să ajungă pe autostrada M4 pentru a se îndrepta spre câmpurile petrolifere din zonă.

Imediat după incident, ruşii au trimis un elicopter militar, însă americanii au ridicat două elicoptere de luptă în aer, forţând elicopterul rusesc să aterizeze. Convoiul rusesc a fost astfel obligat să se întoarcă la bază.

SUA şi Rusia îşi dispută controlul asupra câmpului petrolifer Rumeylan. Trupele americane păzesc câmpurile petrolifere, pentru a-i împiedica pe diferiţii actori din Siria să preia controlul asupra acestora, printre aceştia aflându-se Rusia şi grupările extremiste.

Câmpurile petrolifere sunt concentrate în provincia Deir el-Zour, estul Siriei, lângă graniţa cu Irakul, şi în nord-est, în Al-Hasakah. Iată cum a decurs o astfel de intervenţie a forţelor SUA împotriva convoaielor ruseşti în urmă cu patru zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri