Caută
Close this search box.

Americanii, ultimii intraţi în Noul An. Cele mai SPECTACULOASE focuri de artificii din toată lumea VIDEO

Ultimii intraţi în 2020 sunt americanii, după Europa, Africa, Orientul Mijlociu, Asia şi Australia.

Aproximativ 1 milion de oameni au întâmpinat Anul Nou în celebra piaţă Times Square din New York, iar alte câteva milioane au urmărit la televizor transmisiuni în direct ale evenimentelor din piaţă, transmite miercuri DPA. Petrecăreţii au cântat „Auld Lang Syne” şi „New York, New York” în momentele trecerii în 2020.

La Berlin, mii de turişti şi de berlinezi s-au adunat la petrecerea organizată lângă Poarta Brandenburg. Numărul lor a fost atât de mare, încât organizatorii au fost nevoiţi să restricţioneze accesul încă din jurul orei 19.00 GMT pentru ca locul să nu devină supraaglomerat.

În Belgia, primele secunde ale noului an au fost marcate printr-un gigantic foc de artificii la Atomium, la Bruxelles, în timp ce la Bruges petrecăreţii s-au bucurat de un nou fel de spectacol: s-a renunţat la artificii în schimbul unui spectacol de lumini realizat cu ajutorul dronelor, potrivit agenţiei Belga, citată de Agerpres.

Câteva milioane de francezi au participat la petrecerile organizate în diferite zone ale Parisului, în pofida grevei din transporturi. Autorităţile au organizat câteva linii speciale de autobuze pentru a-i duce pe petrecăreţi spre case.

Celebrul orologiu Big Ben a dat semnalul trecerii în noul an la Londra, însoţit de un spectaculos foc de artificii la roata London Eye Ferris, chiar dacă renovările sunt în plin toi.

Ruşii au întâmpinat 2020 în Piaţa Roşie din Moscova, în pofida măsurilor drastice de securitate luate de autorităţi. Festivităţile de anul acesta au marcat şi împlinirea a 20 de ani de când preşedintele Vladimir Putin a preluat conducerea de la Boris Elţin.

În Brazilia, la Rio de Janeiro, sute de mii de turişti au petrecut trecerea în 2020 pe plaja Copacabana. Artificiile au fost lansate de pe 10 barje speciale, amplasate la câţiva zeci de metri de ţărm, oferind un impresionant spectacol de culoare.

Anul nou a început în manieră spectaculoasă şi în Emiratele Arabe Unite, unde la Ras al Khaimah au fost folosite 190 de drone pentru lansarea de artificii. Tot acolo s-a încercat doborârea recordului mondial pentru cea mai lungă cascadă din focuri de artificii – cascada rezultată având lungimea de aproximativ 4 kilometri, potrivit Agerpres care citează presa locală.

Cel mai mare foc de artificii din Noua Zeelandă a fost lansat de pe acoperişul celebrului zgârie-nori Sky Tower din Auckland. Artificiile au fost însoţite anul acesta, în premieră, de jocuri de lumini, lasere şi proiecţii.

Clopotele templelor budiste au bătut pentru a-şi lua la revedere de la 2019 şi pentru a întâmpina 2020 în întreaga Japonie. Milioane de credincioşi budişti trec pragurile acestor temple în primele trei zile ale noului an pentru a se ruga pentru fericire şi prosperitate.

La Hong Kong autorităţile au luat în ultima clipă decizia de a renunţa la tradiţionalele focuri de artificii în contextul protestelor anunţate în zilele de 31 decembrie şi 1 ianuarie.

Ziua de 31 decembrie a fost, ca de obicei, o zi liniştită în China, unde adevărata sărbătoare vine abia pe 25 ianuarie, când începe noul an conform calendarului tradiţional chinez. La 25 ianuarie China trece în Anul Şobolanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri