Caută
Close this search box.

Anchetă a Parchetului General despre felul cum au primit cetăţenie mii de ucraineni şi ruşi

Parchetul General a deschis un dosar penal într-un caz legat de acordarea peste rând a cetățeniei române mai multor persoane din Rusia, Belarus, Ucraina și Republica Moldova.

Într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Justiției, se arată că cetățenia română este acordată ilegal, în urma unui sistem paralel de înregistrare a cererilor și fără verificarea autenticității actelor depuse de solicitanți.

„Sesizarea la care faceți referire a fost înregistrată pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, în cauză fiind începută urmărirea penală in rem (cu privire la faptă) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri, de luare de mită și de dare de mită”, se arată într-un răspuns al Parchetului General transmis Vice România.

Raportul Corpului de Control al Ministerului Justiției atrage atenția asupra „vulnerabilităților la adresa siguranței naționale” în cazul felului în care este acordată cetățenia română de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC).

Controlul a pornit de la o sesizare din iulie 2019, depusă la Ministerul Justiției, în care doi cetățeni din Republica Moldova semnalau tergiversarea unor dosare în detrimentul altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri