Caută
Close this search box.

Andrei Bodean, omul care i-a rupt pe Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, este ŞEFUL DNA Constanţa

andrei bodean

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât să îl numească în funcţia de procuror şef al DNA Constanţa, pentru un mandat de trei ani, pe procurorul Andrei Bodean.

Conform CSM, mandatul lui Andrei Bodean începe de miercuri, 29 ianuarie. Info Sud-Est scrie că Andrei Bodean a devenit procuror în anul 2008 şi până la intrarea în DNA a instrumentat unele dintre cele mai răsunătoare crime petrecute în judeţul Constanţa.

Bodean a fost delegat la DNA în 2013 şi, la scurtă vreme, a început urmărirea penală a lui Nicusor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în dosarul subfinantarii Centrului Militar Zonal, în care Constantinescu a ispăşit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare.

Tot pe fostul preşedinte al CJC l-a mai trimis în judecată în dosarul elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol (4 ani cu executare, în prima instanţă), în dosarul împăduririlor fictive şi a plăţilor nelegale către Direcţia Judeţeană de Drumuri Constanţa (10 ani cu executare, definitiv), dar şi în alte spete aflate încă în instanţă.

Bodean l-a trimis în judecată şi pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, pentru vânzarea subevaluată a mai multor terenuri din staţiunea Mamaia, într-un dosar cu un prejudiciu stabilit la patru milioane de euro. Fostul primar a fost condamnat în această speţă la 6 ani şi jumătate cu executare, în prima instanţă.

Bodean a mai trimis în judecată pentru luare sau dare de mită şi abuz în serviciu mai mulţi primari sau foşti primari de oraşe din judeţul Constanţa, foşti şefi de poliţie, a instrumentat şantajul din dosarul fratelui fostului preşedinte Traian Băsescu şi a trimis în judecată mai mulţi primari, şefi de instituţii şi funcţionari publici pentru fraudarea fondurilor europene din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Este unul dintre procurorii care au reacţionat public faţă de încercările de modificare a legilor justiţiei, a semnat petiţiile magistraţilor şi a protestat, alături de alţi zeci de procurori şi judecători constănţeni, începând cu decembrie 2017 şi pe treptele Judecătoriei Constanţa, şi pe cele ale Curţii de Apel Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri