Caută
Close this search box.

Apără intervenţia violentă din 10 august, din Piaţa Victoriei, şi a fost DAR AFARĂ de Marcel Vela

Fostul şef al Poliţiei Neamţ a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne, prin ministrul Marcel Vela, cerând anularea demiterii sale. Acesta susţine că nu a fost informat despre motivele demiterii sale şi a fost schimbat din funcţie când era în concediu medical.

Paul Tablan a declarat că, printr-un alt capăt al cererii depusă la Tribunalul Neamţ – secţia Contencios Administrativ, cere suspendarea ordinului de demitere, până la judecarea pe fond a cauzei privind solicitarea de anulare a demiterii sale.

Fostul inspector şef al IPJ Neamţ considera că ordinul de destituire, semnat de ministrul Marcel Vela pe 27 noiembrie 2019, este ilegal pentru că a fost dat în timp ce era în concediu medical, şi pentru că era retroactiv.

„Am acţionat în judecată pe 2 capete: suspendarea ordinului ministrului şi anularea ordinului ministrului. Eu am fost eliberat din funcţie în timp ce eram în concediu medical şi pentru o perioadă retroactivă de circa 2 săptămâni. Acţiunea mea se bazează şi pe nişte elemente pe care eu le bănuiesc că au stat la baza refuzului emiterii certificatului ORNISS”, a declarat fostul inspector şef al IPJ Neamţ, comisarul şef Paul Tablan.

Ordinul de demitere din funcţie emis pe 27 noiembrie 2019 s-a bazat pe faptul că fostul inspector şef al IPJ Neamţ nu mai deţinea certificat ORNISS.

Paul Tablan crede că refuzul eliberării acestui certificat a fost tergiversat şi susţine că nu se afla în situaţia şi nici nu a avut acţiuni care să lezeze imaginea IPJ, IGR sau a Ministerului Afacerilor Interne care să conducă la neeliberarea certificatului ORNISS.

Din aceste considerente, Paul Tablan a chemat în aceeaşi acţiune în instanţă şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secretelor de Stat pentru a explica de ce nu i-a eliberat certificatul.

În acest moment, comisarul şef Paul Tablan este pus la dispoziţia inspectorului şef al IPJ Neamţ şi se afla în concediu de odihnă. Paul Tablan a deţinut funcţia de inspector şef al IPJ Neamţ în perioada 2010 – 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri