Caută
Close this search box.

Avionul ucrainean a fost lovit de două rachete, nu de una, la Teheran VIDEO

Jurnaliștii de la cotidianul The New York Times au publicat noi imagini cu avionul doborât de Iran în dimineața zilei de 8 ianuarie, în contextul tensiunilor cu SUA. În avionul operat de Ukraine International Airlines se aflau la bord 176 de oameni, nici unul nu a supraviețuit.

NYT precizează că a verificat autenticitatea imaginilor care arată, pentru prima dată, că două rachete au lovit avionul aparținând companiei Ukraine International Airlines.

Rachetele au fost lansate de la o bază militară iraniană, aflată la o distanță de aproximativ 12 kilometri de avion. Potrivit informațiilor cunoscute anterior, prima rachetă a lovit aproape de cabina piloților, iar a doua în zona unui motor.

Sursa citată menționează că noile imagini aduc dovezi cu privire la motivul pentru care emițătorul avionului a încetat să mai funcționeze, la câteva secunde după ce a fost lovit de al doilea proiectil.

O analiză anterioară a cotidianului a confirmat ceea ce Iranul a recunoscut abia câteva zile mai târziu: rachete iraniene au doborât avionul în care se aflau cei 176 de oameni.

Cum incidentul s-a întâmplat la câteva ore după ce Iranul a atacat două baze militare ale SUA din Irak, Teheranul a precizat că soldații au crezut că este vorba despre o ripostă americană și oamenii săi au au avut doar câteva secunde la dispoziție ca să ia o decizie.

Cele două rachete au lovit avionul la o distanță de 23 de secunde, dar nici una nu l-a doborât imediat. Noile imagini arată aeronava în flăcări, întorcându-se către aeroportul de pe care a decolat. La câteva minute a explodat și s-a prăbușit, fiind însă foarte aproape să cadă peste satul Khalaj Abad.

Imaginile publicate marți de NYT au fost filmate de o cameră de supraveghere a unei clădiri din satul Bidkaneh, aflat la circa 6,5 kilometri de locul din care au fost lansate rachetele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri